Vlizo trap installeren en vliering maken?

Hallo allemaal.

In ons huis is er wat ruimte boven de 1e verdieping om een vliering te maken. Ik heb wat foto's kunnen maken toen de badkamer verbouwd werd vorig jaar. Ik heb wat forum posts gelezen, maar dacht van ik zal mijn vraag stellen dan weet ik het ook zeker.

De vliering zal alleen voor opslag worden gebruikt, zoals kerstspullen, zomer/winterkleding, dozen met oude DVD's, boeken, en reiskoffers. Dus wellicht 1-3x per maand dat het gebruikt wordt.

Mijn vragen:

- is dit zo simpel als een vlizotrap installeren tussende balken (wel met twee dwarsbalken die ik kan installeren), wat OSB platen boven op de balken te schroeven en voila? Het hoeft niet mooi, alleen functioneel. De balken zijn wel maar 50 cm van elkaar (ik heb gemeten), dus het wordt een klein gat van 50x80 want er is maar 1 vlizo trap die ik heb kunnen vinden online van 50 cm breed (Fakro LST Schaartrap). Maar goed, wij passen in zo'n gat en alles wat we op de vliering willen bewaren ook dus het kan.
- Als ik het zo doe dan ga ik ervan uit dat hier geen vergunning voor nodig is? Er veranderd niets dragends en het extra gewicht is minimaal?

Bedankt voor de hulp.

vliering 1.jpg vliering 2.jpg vliering 3.jpg vliering 4.jpg
 
Ik heb destijds een gewone opklap vliezo trap gebruikt en de trap in een deels nieuwe bak gemaakt van 52 cm breed.Dus de breedte ingekort. De lengte heb ik standard gelaten.(ca 110) En twee dwarsbalken bevestigd om de bak er tussen te schroeven. Als luik waar de trap weer op gemonteerd is heb ik spaanplaat van 1.8 cm dikte gebruikt.
 
Op het eerste gezicht zijn dat plafondhangers en geen balklaag.
Als je erop gaat staan, dan is de kans groot dat ten gevolge de optredende doorbuiging het plafond scheurt.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
2K
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
0
Weergaven
2K
Draagconstructie
Jamesco
Reacties
2
Weergaven
2K
Draagconstructie
Rola
  • Gesloten
Reacties
10
Weergaven
11K
Draagconstructie
wgb
  • Gesloten
Reacties
7
Weergaven
4K
Draagconstructie
Peter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu