Vliering op gordingen huis uit +-1900

Hi klussers,

zie bijgevoegde foto’s. Zou er op deze gordingen en vliering kunnen rusten. De gordingen zijn grote jongens van 17 cm x 6 cm. Gebruikt enkel ter opbergfunctie? De overspanning van gording tot gordingen is zo’n 280 cm. De gordingen rusten zowel op de buitenmuren, alsook middels houten elementen op de A-constructie.
In het verleden heeft een vliering aan de gordingen gehangen, maar daar kon zelfs niet op gekropen worden. Daarom de wens nu een iets stevigere vliering te plaatsen zodat ook de achterzijde van de vliering kan worden bereikt.
Benieuwd naar jullie inzichten.
Zie bijgevoegde foto’s.
IMG_6773.jpeg

IMG_6772.jpeg


groet,
Kluskasteel
 
Laatst bewerkt:
Gordingen van 6x17 zijn geen grote jongens en niet geschikt om er ook nog een beloopbare vliering aan op te hangen.
 
In het verleden hing er een vliering aan. Zou de vliering erop rusten ook niet tot de opties behoren? Het wordt echt vooral voor opslag dus enkel spullen en een volwassen persoon die er op moet klimmen.
Wat zou tot de opties behoren het te verstevigen zodat het mogelijk wordt?
 
De oorspronkelijke vliering was niet beloopbaar begrijp ik, dus dat was dan een plafond en niet bedoeld om spullen op te zetten.

Je wil deze kap ook gaan isoleren begrijp ik. De isolatie en aftimmering gaat ook zorgen voor een zwaardere belasting van de kapconstructie. Misschien is het verstandig om een en ander door te laten rekenen door een constructeur?
 
Gaat het over dit zelfde dak?
Isolatie weegt max 5 kg/m2, maar er zal ook nog wel een afwerking onder komen, dan komt er in totaal 15 à 20 kg/m2 bij op de 60 kg/m2 die er nu aanwezig is.
Nog een vliering er aan ophangen is te veel van het goede.

Ook nog zonnepanelen erbij aan de buitenkant?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
2K
Draagconstructie
Gerrit B
Reacties
6
Weergaven
430
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
2
Weergaven
238
Draagconstructie
Rola
Reacties
3
Weergaven
400
Draagconstructie
Jackd
Reacties
7
Weergaven
599
Draagconstructie
Nth

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu