Verwijderen balken overkapping

Dag allen,

Ik heb een nieuw huis gekocht en in de tuin staat een halfdichte overkapping. Deze wil ik nu helemaal open hebben. Zoals op onderstaande foto is te zien heb ik al de muurplanken verwijderd. Nu is de vraag wat ik moet doen om ook de middelste twee dragers weg te kunnen halen.

Bij het weghalen van de middelste twee dragers wordt de overspanning voor de ligger 3.26m. De ligger is nu een balk van 12cmx7cm. Deze balk loopt rechts na de muur nog ongeveer een meter door en is daar ook bevestigd aan een aantal dragers.

Op de overkapping zit een platdak met dakleer.

Zou het voldoende kunnen zijn om een van de te verwijderen dragers rechts tegen de muur te plaatsen en op deze en de resterende drager links schoren te plaatsen?

Een alternatief is om twee dikkere dragers te plaatsen met schoren aan de uiteinden van de overspanning en de ligger te verstevigen.

Nu is mijn vraag aan jullie: hoe zouden jullie dat aanpakken? Wat voor dragers zou ik plaatsen, hoe lang moeten de schoren worden en hoe kan ik de ligger verstevigen?

Graag hoor ik wat jullie hiervan denken!
IMG_0658.jpeg


IMG_0658.jpeg
 
Je hele dakconstructie draagt op de middelste staander. Deze staander draagt namelijk de middelste dakbalk waar de dwarsliggers met de balkschoenen aan bevestigt zijn.

Als je de middelste staander eronder uithaalt, dan zakt het dak als een kaartenhuis in elkaar. In ieder geval met het eerste de beste sneeuwbuitje.

Als je dat wil voorkomen zul je over de breedte ter hoogte van de nu nog resterende muurplanken een stevige balk over de hele breedte moeten aanbrengen in combinatie met twee staanders aan beide uiteinden.

Zo op het eerste gezicht lijkt de constructie mij ook erg licht en ongelukkig geconstrueerd. Ik weet niet hoe de rest eruit ziet, maar misschien is het beter om een nieuwe overkapping te bouwen.
 

Gerelateerde klussen

  • Gesloten
Reacties
2
Weergaven
4K
Draagconstructie
Jan
  • Gesloten
Reacties
14
Weergaven
4K
Draagconstructie
Sender
Reacties
5
Weergaven
213
Draagconstructie
kaaskopje92
Reacties
1
Weergaven
200
Draagconstructie
Rola
Reacties
4
Weergaven
618
Draagconstructie
Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu