Verbeteren onderdorpel schuurdeur

Beste,

Met dit bericht, ben ik op zoek naar tips and tricks voor het verbeteren/vervangen/plaatsen van een dorpel in onze aanbouw/bijkeuken/schuur. Ik heb al heel wat hier op het forum gelezen maar toch denk ik dat mijn situatie weer net wat anders is.

Situatie:
Aanbouw waarin binnen recentelijk een nieuwe vloer is gestord, enkel steens muurtje oud kozijnen word voornamelijk als bijkeuken/schuur gebruikt (dus heeft geen directe woonfunctie). Nu is het glas in de deur kapot gegaan en zijn we voornemens de deur te vervangen. In de huidige situatie stroomt er water van de tuin bij harde regen de bijkeuken in omdat 1 de tuintegels te hoog liggen en twee de dorpel (die bestaat uit deze verticale geplaatste stenen) niet fantastisch is zie bijgevoegde foto ( het houtje zit er al om het meeste water tegen te halen) Dus nu wil ik iets aan die situatie verbeteren

Ik zie de volgende opties:
1: De huidige steentjes eruit halen, het kozijn iets inkorten en een nieuwe (renovatie) dorpel + neuten plaatsen. Maar waar vul ik dan de ruimte onder de nieuwe dorpel het best mee op?

2: De huidige stenen dorpel laten zitten en netjes glad afwerken met een bepaald type cement/stuc. En vervolgens de tuintegels weghalen/lager leggen, waardoor er geen water meer naar binnenstroomt. Wat voor soort afwerkmiddel zou ik hier het beste voor kunnen gebruiken?.

3: De huidige stenen eruit halen en zelf een nieuwe dorpel ter plaatse maken van iets van zandcement/mortel. Dus die als het ware op de plek storten. Waardoor alle ruimte eronder wordt opgevult. Deze kunnen we dan zo hoog als nodig maken.

Al met al allerlei opties die voor mij nieuw zijn maar waarvan ik wel denk dat het eindelijk gaat lukken. Ik zou me zelf omschrijven als goede hobbyklusser.

Dus samenvattende vraag: Hou zouden jullie in deze situatie de boel verbeteren? In het achterhoofd houdend dat het wel een schuur/bijkeuken is.

Alvast hartelijk bedankt voor de goede suggesties en als er dingen nog onduidelijk zijn hoor ik het natuurlijk graag

Groet

Sjoerd

IMG_20240727_110236.jpg
 
ik zou de stenen er voorzichtig uithalen en zelf een bekisting maken en er een dorpel van beton instorten ook zou ik een draingoot voor de dorpel maken zodat overtollig water word afgevoerd
 
Beste Marc,

Bedankt voor je antwoord. Opzich een bekisting maken en wat beton mixen klinkt haalbaar. Zou je aanraden om voor een drempel/dorpel als deze nog iets van wapening toe te voegen? en is er nog een speciaal beton wat ik hier voor het beste kan gebruiken of is elke type van de reguliere bouwmarkt prima.

Goede tip om een draingoot te maken hier ga ik zeker naar kijken. Inmiddels hebben we al wel het terras verlaagd, dus opzich ben ik een stuk minder bang voor wateroverlast binnen.

Groet

Sjoerd
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu