Vensters plaatsen in binnendeur

Status
Niet open voor verdere reacties.
In de binnendeuren van onze woonkamer zitten momenteel nog geen vensters. Om ze te laten snijden ben ik nu de afmetingen aan het opmeten maar ik kom in de problemen voor het bovenste venster in de deur. Bij de andere vensters gaat het om een gewoon rechthoekige vorm. En het deurkader is erop voorzien om langs één zijde 4 latjes uit te halen (zitten enkel vast met kleine nageltjes), om zo makkelijk het venster te monteren.
Het bovenste venster heeft een gebogen vorm aan de bovenkant (zie foto). En dit gebogen latje is niet demonteerbaar (de 3 zijkanten wel).
Ik heb een vorm uit een karton gesneden, met aan de zijkant enkele mm speling. Ook de dikte van het karton 6mm is minder dan de 8mm die is voorzien tussen de latjes.
Nadien was het niet mogelijk om deze kartonnen vorm in de deur te schuiven. :(
De grootste hindernis is het gebogen latje die niet demonteerbaar is (zit vastgelijmd).
Weet er mij iemand advies te geven? Hoe ik aan een vorm die past en hoe monteer ik het finaal? Moet ik nog meer speling voorzien of moet de deur nog verder worden gedemonteerd ? Alvast bedankt voor uw eventuele idee.

17022_DSCN2333klein_1.jpg
 
Het glas exact op de maat van het venster snijden, de boven en onderkant, bij de zijkanten een paar mm speling houden, dus zonder het stukje dat normaal in het bovenste deel valt.
Het ruitje er in zetten en onderaan een stripje van 3 a 4 mm dik hout of rubber onder het glas drukken, het glas komt nu bovenaan mooi in de groef te zitten, doordat de latjes de rest afdekken is er geen ruimte te zien langs de boven en onderkant.
 
Dit lijkt me een inderdaad de juiste oplossing voor mijn probleem. Met stuk karton lukte het alvast prima. Volgende week kan ik naar de glassnijder. Bedankt jan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu