Vastzetten geïsoleerde meerlagenbuis

Hoi allemaal,

Ik moet leidingen van 32mm en 20mm, beiden met een isolatielaag eromheen, alsmede leiding van 20 en 16 zonder isolatielaag gaan vestzetten.
Ik vraag me af hoe ik dit kan doen met
  • Klikbeugels (kunststof)
  • Stalen pijpbeugels (prijzig!)
  • Installatieband (kunststof, goedkoop)
Met name de stalen beugels die je met een M6 of M8 bout moet vastzetten gaan nogal snel in de papieren lopen. Boven een plafond nemen die ook nog eens heel veel ruimte in.

Het lijkt me dat geïsoleerde leiding al aardig beschermd is tegen waterslag geluid, de starheid van een beugel maakt wellicht wat minder uit. Mag je dan ook installatieband gebruiken om geïsoleerde leiding vast te zetten? Dit neemt de minste ruimte in.

Voor de leidingen zonder isolatielaag heb ik neem ik aan wel gewoon klikbeugels nodig, of mag dat ook met installatieband? Nadeel hier lijkt me dat de leiding over de gehele lengte tegen een muur of andere ondergrond ligt en bij de minste beweging (waterslag) dus al geluid gaat maken.

Wat gebruiken jullie in de praktijk?
 
Ik heb destijds gezocht op klikbeugels van een bekend merk, beugels voor b.v. elektra buizen.
Die werken bij mij prima voor meerlagenbuis.
 
16mm klikzadels voor elektrabuis zal inderdaad wel werken, maar gebruikt iemand montageband voor 32mm geisoleerde leidingen? Die zijn dan met 4mm isolatie 40mm en met 9mm isolatie 50mm dik.

Daar vond ik alleen hele dure beugels voor.
 
99271d43ab28626dfe5c7524314c20dfa1be941f.jpg
 

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
708
Badkamer, waterleiding en afvoer
alsdatmaargoedgaat
Reacties
7
Weergaven
658
Reacties
3
Weergaven
1K
Reacties
3
Weergaven
1K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu