Vaillant interne 2-trapspomp: altijd trap 2 -- werkt nu, maar goed idee?

Nadat ik een Vaillant VCW 346 had geïnstalleerd, functioneerde die aanvankelijk correct. Maar eens op temperatuur, koelden de radiatoren langzaamaan volledig af en werd het koud in huis. Ik dacht dat het moest liggen aan de naloop van de interne CV-pomp (gedurende 5 minuten na einde verbranding: code d.18 & d.1) tijdens de elektronische onderbreking (gedurende 4 minuten: code d.67 om na te kijken).

De brander ging maar een paar seconden aan en dacht op temperatuur te zijn, met de radiatoren nochtans lauw. Ik hoorde tijdens die naloop geen circulatie, en las dat het vermogen van de interne 2-trapspomp bij een ecoTEC plus afhankelijk is van de geselecteerde modus. Die stond op fabrieksinstelling 2 met name naloop op trap 1. Ik heb setting 3 geselecteerd, met name altijd trap 2, dus ook bij naloop. Nu hoor ik de circulatie zoals ik ze bij een eerste 'koude' opstart van de ketel aan het begin van de dag ook hoor.

Volgens mij slaagt de pomp er met een hoger vermogen nu in om het warme water aan de radiatoren te bezorgen, wat zorgt voor hete radiatoren en afkoelend water, met als gevolg dat de ketel gedurende langere tijd gaat bijwarmen. Opgelost dus.

Het was een tweedehandse ketel dus misschien stond de bypass/opvoerhoogte op meer dan 250mbar, wat het vermogen van trap 1 (en 2) deed afnemen onder een nuttig vermogen bij mijn installatie.

Wat denken jullie?
En kan het kwaad om steevast trap 2 te gebruiken?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
324
Verwarming inclusief leidingwerk
sjorsenrikkie
Reacties
2
Weergaven
251
Reacties
2
Weergaven
278
Verwarming inclusief leidingwerk
Auto-Geen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu