Toilet afvoer lager in de vloer leggen ivm vloerverwarming

Hallo forumleden,
Ik heb maar eens een account aangemaakt omdat hier duidelijk veel expertise zit waar ik graag gebruik van wil maken.
Ik ben bezig de badkamer te renoveren en 1 van de dingen die ik wil toevoegen is vloerverwarming, echter er zit een toilet die een afvoer leiding heeft (110mm) naar de anderenkant van de badkamer (+/- 350cm).
De afvoerleiding ligt in een verhoogde vloer die we nu eigenlijk al te hoog vinden.
Zie daar mijn probleem, vloerverwarming (incl isolatie) voegt al snel 3-5 cm hoogte toe maar het liefst willen we de vloer lager hebben. Ik heb al gekeken naar platte of ovale PVC buizen maar die zijn of niet dikwandig of hebben een te kleine diameter.
Heeft iemand suggesties? Dank.
Het gaat om de buis met de groene pijl, de rood doorgestreepte buizen gaan weg.
PS. Ik wil ruim afstand tussen de afvoer en de vloerverwarming omdat ik gelezen heb dat vloerverwarming dicht bij de afvoer voor stank kan zorgen.

Toilet_leiding.jpg
 
Wat zit er onder deze badkamer? Hopelijk niet het appartement van de buren... Maar een verticale geïsoleerde koof in de woonkamer of keuken kan een oplossing zijn,
 
Dank voor de suggesties. WC naar de andere kant is niet wenselijk. Langs de muur zou misschien wel kunnen.
Onder de badkamer zit de woonkamer, nog afgezien of ik toestemming van de baas krijg om daar een koof te plaatsen zou ik niet weten waar ik de afvoer dan moet aansluiten. De afvoer verdwijnt in de badkamer in de vloer/muur en komt pas buiten weer ergens naar buiten. Maar ik ga onderzoeken hoe de afvoer door de muren loopt, wellicht is er toch een optie.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
125
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
5
Weergaven
267
Badkamer, waterleiding en afvoer
Marcn.88
Reacties
11
Weergaven
416

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu