Tijdelijk de wasmachine aansluiten op tyleen

Hallo,

De bouwput wordt binnenkort aangesloten en de woning wordt agesloten. Ik moet de wasmachine nog tijdelijk in de woning gebruiken.

Mijn idee is om vanuit de bouw put een overgang van de kraan naar 16 mm tyleen te plaatsen. Dan met 16 mm tyleen door het raam naar de oude badkamer. de koperen leiding aan de wand doorzagen en er een knie op te zetten. Daar een stukje koper dat gaat naar een overgangsstuk van tyleen naar knel. Van de knel naar de knie gebruik ik een stukje koper dat ik hier uit het huis zaag en even opschuur. En dat zou het dan moeten zijn. zie onderstaande producten.

zie ik iets over het hoofd?

dankje



IMG_20240901_202449.jpg
 
Volgens mij maak je het heel ingewikkeld voor een tijdelijke oplossing, waarom niet gewoon meteen van je tyleen 16mm naar de 1/2 duims binnendraad voor je kraan?

Of als je al een tuinslang hebt deze direct met een kraanstuk 1/2 op de wasmachinekraan
 
Laatst bewerkt:
ja inderdaad, dat is makkelijker haha. Ja ik zag die leiding aan de muur en dacht, daar moet ik hem op aansluiten.

En dan de kraan gewoon op 110 cm even aan de muur klemmen? Dat is alles?

maar die zijn er niet naar 1/2 draads waar de kraan direct op kan. Dus dan eerste een verloopring denk ik.
 
Laatst bewerkt:
Kraanstuk 1/2 heb je gewoon van gardena dus dan kan je tuinslang direct op je wasmachinekraan.

Bij tyleen is henk zijn oplossing wellicht iets netter maar de slang met wat duck tape aan een bestaande leiding ofzo vastzetten is ook prima natuurlijk
 
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin
Ik vraag me wel af of zo'n gardena aansluiting er niet af springt door de waterdruk. Ik kan niets vinden dat met schroefdraad naar tyleen toe gaat. Dus het moet met zo'n kraanstuk.
 
die zijn er zeker wel tyleen puntstuk 16x3/4,

deze zijn er ook in model schroefbus, dus met binnendraad 3/4, ook zijn ze er voor 20 en 25 mm en tevens in 1/2 duims en duims



Puntstuk-recht-1024x769.jpg
 
Ik weet niet waar je zoekt naar de koppelingen maar als je letterlijk wat je nodig hebt in Google intypt krijg ik opties zat

Tyleen 16mm 1/2 duims binnendraad

Type er je favoriete Bouwmarkt bij en je kan hem meteen om de hoek ophalen...


Ik zou wel voor de 1/2 duims gaan en daar je Wasmachine kraan in draaien dan kun je hem afsluiten en heb je de benodigde beluchter om het nog een beetje netjes volgens de regels te houden.
 
Bedankt voor het meedenken.

Ja ik ga ook voor 1/2e duims voor de wasmachine kraan. (Als ik het niet meer nodig heb verplaats ik het naar buiten voor een tijdelijke tuinkraan)

Ik zit vooral te zoeken naar hoe ik de tyleen aansluit op de buitenkraan van de bouwput. Deze kraan is 33 mm buitendraad/ 1 duims.
Ik wil een degelijke aansluiting dus ik heb gezocht naar schroefdraad en uiteindelijk onderstaande gevonden. Een laatste check.

Is het geen probleem dat ik kunststofschroefdraad met messingschroefdraad combineer? En daar moet dan ook wat teflontape tussen lijkt mij.

deze.png


IMG_20240903_111006.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu