Ik wil in de keuken tegels in verstek plaatsen. Het blijkt vrij eenvoudig om de tegels af te schuinen met een haakse slijper. Dit heb ik gedaan met een (turbo) diamantschijf. Zie de op één na bovenste tegel op de foto. Ik wil de buitenhoek later gaan voegen. Mijn vraag gaat over hoe de tegel het beste geslepen kan worden om een zo sterk mogelijk resultaat te krijgen.
In onderstaand overzicht staan afstanden a, b en c. 'a' is de afstand tussen de twee tegels. Als deze te klein is, dan heeft de voegmortel geen houvast. 'b' is een stukje tegel dat niet is afgeschuind. Als 'b' te klein is dan wordt de hoek van de tegel kwetsbaar. 'c' is de breedte van de voeg. Als je 'a' en/of 'b' groter maakt, dan wordt ook de voeg breder. Ik wil de voeg graag zo klein mogelijk houden.
Wat zijn de minimaal geadviseerde maten voor 'a' en 'b'?
Zou het eventueel nuttig zijn om de voeg breder te laten worden met de diepte? (zie onderste plaatje)
In onderstaand overzicht staan afstanden a, b en c. 'a' is de afstand tussen de twee tegels. Als deze te klein is, dan heeft de voegmortel geen houvast. 'b' is een stukje tegel dat niet is afgeschuind. Als 'b' te klein is dan wordt de hoek van de tegel kwetsbaar. 'c' is de breedte van de voeg. Als je 'a' en/of 'b' groter maakt, dan wordt ook de voeg breder. Ik wil de voeg graag zo klein mogelijk houden.
Wat zijn de minimaal geadviseerde maten voor 'a' en 'b'?
Zou het eventueel nuttig zijn om de voeg breder te laten worden met de diepte? (zie onderste plaatje)