T-balken verwijderen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Wij zijn bezig met een ingrijpende verbouwing. Wij willen de kamer en keuken vloer verwijderen. Reden is dat we de kruipruimte dicht gaan gooien en er vloerverwarming op gaan leggen. De kruipruimte is door een verbouwing jaren terug niet toegankelijk en heeft dus in wezen geen functie. De betonnen vloer bestaat uit t-balken zonder broodjes. Gewoon t-balken tegen elkaar aangelegd met daar tussenin beton gestort. Ik vraag mij af wat de beste manier is om deze balken te verwijderen en of iemand mij van tips kan voorzien.

Wat ik heb begrepen is dat deze ingezaagd dient te worden (waarmee?) in de midden en dat dat met een sloophamer los gekapt moet worden en dat daarna de draad door geknipt moet worden. Dat de uiteinden van de balken dan vanzelf knappen.

Bijkomende vraag is of ik de t-balken in de kruipruimte kan laten liggen en of ik daar eventueel ook nog overige puin in kan gooien. Ik heb het plan opgevat dit gewoon te doen en goed aan te wateren icm met gele. Daarna goed vast trillen, isolatie erop en daar beton op.
 
Staat de woning op staal of op palen?

Die T-balken liggen in het metselwerk opgelegd. Je krijgt ze daar niet zomaar uit en al helemaal niet afgebroken. Je zal ze dan moeten afslijpen tegen de muur aan. Dit is bijna niet te doen.

Puin onder een vloer gaat altijd zakken. Je krijgt dit nooit voldoende aangetrild of gewaterd.

Beter een nieuw kruipluik maken en de vloer aan de onderkant isoleren. Dan vloerverwarming in de (nieuwe) afwerkvloer leggen.
 
Bedankt voor je antwoord.

De woning staat op de fundering.

Aangezien ik de kruipruimte liever kwijt dan rijk ben gaat hij er sowieso uit. We zijn nu toch aan het breken. Daarnaast is de vloer veel te hoog en kom ik qua vloerverwarming en vloer niet uit bij de dorpels en de nieuwe keuken. De vloer moet er dus uit. De vraag is alleen nog hoe. :D
 
Had er niet aan gedacht dat ze ook naast de muur kunnen liggen :oops:

Maar je mag nog wel even antwoorden wat voor fundering je hebt.
 
@Tiho,

Daarom hadden we het plan opgevat in de midden een baan in te zagen en daar het beton weg te kappen. Dan zou de staaldraad bloot komen liggen. Die doorknippen en in de kruipruimte laten zakken.

Het beton eraf halen zit de moeilijkheid. Die is namelijk bijna donkerblauw, zo hard.

@IJkenhout
Betonnen fundering.
 
Uiteraadt staat de woning op zijn fundering dat is altijd zo :)
de vraag is of er palen onder zitten.

Als er een onderheide fundering onder zit doe je er verstandig aan de nieuwe vloer ook weer op de fundering te plaatsen
cq nieuwe palen te laten heien om de vloer te dragen.
 
IJkenhout schreef:
Staat de woning op staal of op palen?

Ik had dit natuurlijk niet voor niets gevraagd. Je kan zelf googlen wat het verschil is.

Lees de voorgaande antwoorden nog eens goed door. Je hebt te weinig informatie om met de klus te beginnen. Je moet eerst weten waar de vloerbalken op liggen. Misschien moet je er toch maar iemand met kennis erbij halen :?:
 
De fundering staat niet op hout of staal. Staat gewoon in de aarde. Sleuven gegraven en daarin de fundering gestort.

Kun je me uitleggen welke informatie ik niet heb om zelf aan de klus te beginnen?
 
Fundering op staal betekent een fundering gestort op draagkrachtige grond. Niet dat het op ijzer staat. Andere soort is een paalfundering. Dan zijn de palen bv maar de draagkrachtige bodem geslagen omdat deze te diep zit voor een staalfundering.
 
Er zijn inmiddels genoeg aanwijzingen gegeven wat je eerst moet uitzoeken. Ik ga er verder geen antwoord op geven. Lees eerst maar eens goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
455
Draagconstructie
Mn22
  • Gesloten
Reacties
2
Weergaven
4K
Draagconstructie
Jan
Reacties
2
Weergaven
143
Draagconstructie
Marcn.88
Reacties
10
Weergaven
353
Draagconstructie
Boertje125
Reacties
5
Weergaven
308
Draagconstructie
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu