Stuk rotte plank dakrand vervangen/repareren?

De dak van onze schuur is in de hoeken aan het rotten. Zie foto’s. Hoe kan dit het beste gerepareerd worden? Het is aan twee kanten maar in het midden ziet het er nog goed en stevig uit.
IMG_2136.jpeg
IMG_2135.jpeg
IMG_2137.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Daar is iemand creatief geweest met een decoupeerzaag. Echter bij het toepassen van multiplex aan de gevel gelden een aantal eisen: Geen scherpe hoeken, alle randen afronden met een 3 mm afrondingsfrees en de kopse kanten behandelen met randsealer. Doe je dat niet, dan gaat het zoals hier zichtbaar is delamineren.

Hier zit het gespijkerd of geschroefd, en zul je met een kleine koevoet moeten kijken of je zonder verdere schade eea los kunt wrikken.
 
  • Like
Waarderingen: Verslin
Ja ik heb het zo gekocht. De hele voorste plank er proberen uit te krijgen? Middenstuk bij de dakgoot is ook een stuk rot. Of wellicht toch een timmerman vragen? Houtrot in kleinere plekken verwijderen en opvullen kan ik wel, maar de hele voorconstructie vervangen is wel wat anders
 
Op de foto zie ik dat er geen maatregelen genomen zijn om de ruimte van de overstek te ventileren.
Zorg ook dat de deklijst van zink een goed afschot naar binnen krijgt.
Het zou me niet verbazen als het water wat van de lijst loopt in de knik schuin horizontaal precies in de naad van de multiplex platen uitkomt.
Maak de volgend aansluiting van de platen niet sluiten. Laat een ruimte van 1 cm over dan kan je met een kwast verf de levensduur verlengen.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
6
Weergaven
701
Dak en schoorsteen
Patrick2791
Reacties
2
Weergaven
770
Dak en schoorsteen
Sander 1972
Reacties
1
Weergaven
992
Dak en schoorsteen
Edwinnn
Reacties
1
Weergaven
843
Dak en schoorsteen
IJkenhout
Reacties
4
Weergaven
574
Dak en schoorsteen
Nagelmaeker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu