Stuk beton moet weg

Hallo,

Ik heb voor mijn garage een drempel liggen van beton. Deze is 260cm x 40cm x 5cm en er zit geen wapeningsijzer in volgens de vorige bewoners.

Nu moet daar over de lengte een stuk vanaf en wil ik de rest er netjes bij laten liggen. Hoe kan ik dit het beste doen en ervoor zorgen dat het deel dat blijft liggen er netjes uit blijft zien?

Zelf dacht ik aan insnijden over de lengte meet een haakse slijper om voor een rechte lijn te zorgen en dan het deel dat weg moet er uitkappen.

Zou dat überhaupt werken en zo ja, waar moet ik op letten en wat voor een haakse slijper en slijpschijf heb ik nodig? Ik wil er al een tijd lang eentje kopen, want altijd lenen van vrienden moet een keer ophouden vind ik.

Heel erg bedankt voor de hulp in deze.
 
Ik zou geen haakse slijper gebruiken, daar krijg je een heleboel troep van. Het stuift en om het recht te maken is ook niet heel makkelijk met zo'n kleine schijf, je kan beter een watergekoelde zaag huren.
 
  • Like
Waarderingen: TimBoomBam
Dankjewel voor de reactie, ik heb ze inderdaad zien staan bij de verhuur-hoek.

Zijn er daarbij nog zaken waar ik rekening mee moet houden of eventueel op moet letten? De keuze is vrij groot.
 
Dat je sterk genoeg bent om zo'n ding vast te houden en ook nog recht te houden.
Ik vindt die grote machine's eigenlijk niet iets voor een onervaren persoon, om er mee te leren werken mogen de meeste eerst wat kleine werkjes doen.
Dan komt het recht slijpen van zelf, en om dus nu jou klusje uit te voeren zou ik iemand in je kennissen kring vragen of die ervaring mee heeft
 
Ik heb een sleuvenfrees, uit de hand al redelijk recht, langs een balk wordt het perfect en stofafzuiging werkt goed.
Gaat maar 3 cm diep, die daarover wordt het minder mooi, maar dat zou je weer aan kunnen smeren.
Een kleine haakse slijper, met de kap langs een balk en het kan ook perfect recht worden. Stofkap en goeie bouwstofzuiger en het wordt niet stoffig.

Sinds ik een accu slijptol erbij heb pak ik die meestal. Voor deze klus minder geschikt behalve als je een dubbele set accu's met snellader hebt, of er een meerdaagse klus van maken.
Verder nogal afhankelijk wat voor jou beter is: 115/125 of 230. Een pro merk of budget, want budget en je hebt ze allebei en een stuk goedkoper.

Ook met een waterzaag wordt het lastig bij de hoeken. (en pas op voor de slijtagekosten bij huur)
Ik zou er over nadenken of het niet makkelijk, mooier en zelfs minder werk is om de drempel er compleet uit te tikken en een nieuwe te storten.
De huidige is 52 liter beton, dat zijn maar 4 zakken. Dan ben je voor 25,- klaar
 
Bedankt voor de reacties op mijn klusvraag.

Ben er ondertussen uit, heb via een vriend iemand in de arm genomen die dit werk vaker doet en dit klusje samen wil klaren. Leer ik meteen weer iets nieuws.

@Jackd We hebben er inderdaad over gedacht om de hele drempel eruit te halen, maar dat idee houden we nog even achter de hand
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
931
Draagconstructie
Walker
Reacties
11
Weergaven
1K
Draagconstructie
Ambidexterity
  • Gesloten
Reacties
3
Weergaven
5K
Draagconstructie
MvanV
Reacties
7
Weergaven
318
Draagconstructie
Edwinnn
Reacties
2
Weergaven
305
Draagconstructie
Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu