Stempelen door vloer heen?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit met een onverwacht probleempje: Ik moet een IPE200 van 2m20 plaatsen voor doorbraak van onze keuken naar eetkamer. We wisten dat balken van de eetkamer evenwijdig aan de te verwijderen muur lopen en niet gebruikt kunnen worden bij het stempelen. Plafonds zijn eruit en nu blijkt dat in de keuken een raveling zit over bijna de hele lengte. Ook daar niet echt balken die de muur in lopen.

Hoe nu te stempelen?

Op beide balklagen zit een 30mm dikke grenen vloer. Mijn gevoel zegt dat ik hier aan twee zijden stempels onder kan zetten, met drie gaten in de muur op de 1e verdieping waardoor ik (stalen?) balken aanbreng die op de vloer ondersteund worden op de plekken waar de stempels staan. Hoe wordt dit normaal gedaan? Constructeur heeft over het hoofd gezien dat die raveling er zou zitten. Ik wil dit zonder haar klaren.
 
Haal de constructeur er weer bij, u mag verwachten dat het advies goed is, het blijkt nu dat het advies niet klopt, neem geen risico want als er iets mis gaat, ook in de toekomst, zal de verzekering heel naar gaan doen.
 
Ik heb ooit een goede bekende gehad, die dat ook wel even zelf zou oplossen, zonder goed advies van de constructeur.

Hij heeft dit klusje niet overleefd, omdat het halve plafond en stalen balk naar beneden kwam, en hij er onder lag.

Dus ga niet op een paar centen beknibbelen, en haal er iemand bij die er verstand van heeft.

Want zijn vrouw en kindjes missen hem nog steeds, en het huis is toentertijd als een halve ruïne per opbod goedkoop verkocht, omdat ze er niet meer in wilde wonen.
 
Vervelend dit te horen!

Zou graag hebben dat mijn aannemer hier op dit forum vragen post om goede suggesties en ervaringen te verzamelen. Maar vrees dat dat niet gebeurt.

Ik laat het graag uitvoeren door vaklui en ga het niet zelf doen. De manier waarop bespreek ik graag. De consequenties zijn namelijk voor mijn rekening.
 
Bespreken met de constructeur is de enige weg die u moet gaan, op een forum kunnen geen verantwoorde adviezen gegeven worden omdat er teveel zaken mee spelen die van belang zijn maar niet te zien en te berekenen.
 
Zal ik doen. Kunnen jullie op zijn minst aangeven of stempelen door een vloer wel eens gebeurd? En hoe je dan boven de vloer zorgt dat er voldoende spanning op het dwarsbalkje staat. Tx! Jeroen
 
Sorry, maar dit gaat het doe het zelven een beetje voorbij.
Je bent zelf niet deskundig en je hebt een aannemer en een constructeur in de arm genomen om de klus te klaren.

Neem de adviezen om er een deskundige bij te halen serieus. Dit soort zaken zijn op afstand door niemand goed te beoordelen.

Ik doe er een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
648
Draagconstructie
Sander 1972
Reacties
11
Weergaven
13K
Draagconstructie
Jozik
  • Gesloten
Reacties
4
Weergaven
16K
Draagconstructie
Boertje125
Reacties
2
Weergaven
6K
Draagconstructie
Jan
Reacties
5
Weergaven
1K
Draagconstructie
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu