Sponning maken in fundering voor het in 1 keer storten

Goedeavond mede klussers
Ik weet dat hier een aantal topics over geweest zijn maar kan toch er niet helemaal uitkomen.
Ik ben zelf 10 jaar werkplaats timmerman geweest in kozijnen ramen deuren en trappen echt machinaal timmerwerk dus ben wel aardig handig, nu wil ik een nieuwe garage gaan bouwen, maar ik had graag de fundering graag willen uitbesteden maar aangezien de kosten was ik daar best van geschrokken omdat ik bijna altijd alles zelf doe dat ik toch maar heb besloten om dat ook zelf aan te gaan pakken,
Nu heb ik een constructie tekening binnen gekregen van de constructeur er moeten 8 heipalen geplaats worden en 3 strokenfunderingen moeten er komen en een 160 mm dikke betonvloer gewapend, nu is het makkelijk om het in 2 e te doen omdat je dan makkelijk een rand bekisting kan plaatsen, maar ik zou het toch graag in 1 keer willen storten.
Nu heb ik zelf het uitgetekend en ik denk dat het kan, alleen wil ik jullie mening of dit kan en goed gaat , ik wil gebruik gaan maken van een isobouw powerkist van 350x400 wat de constructeur berekend heb en ik wil daar tegen een van betonplex een rand bekisting tegen aan plaatsen met het verzetje erin van 140x50 mm nu dacht ik omdat je het moet afkransen aan de bovenkant en er komen natuurlijk 2 bij 3 en in te liggen om de rand bekisting daar mooi op kan leunen en op het eps bekisting en heb dan steun aan de onderkant en kan hem zowel aan de zijkanten vast schroeven als aan de boven kant en het plaatmateriaal door laten steken in het zand en goed aanvullen met zand ik dacht voor de zekerheid om de 300 mm een 44x69 balk er achter te plaatsen en te koppelen aan piket palen die ik in de grond plaats de afgewerkte vloer word een gevlinderde betonvloer.
Nu moet ik natuurlijk de wapeningskorf wel eerst plaatsen voor dat ik de rand bekisting plaats anders krijg je de korf er natuurlijk niet meer in.
Ik zou het fijn vinden als ik bevestiging zou krijgen of dit zo kan of dat iemand het anders zal aan pakken.
Ik zal ook foto's van het detail wat ik heb getekend delen en wat de constructeur getekend het detail.

met vriendelijke groet seb.
 
Hierbij nog de afbeeldingen



20240825_235716.jpg

20240825_235648.jpg
 
Er zal vast en zeker een inhoudelijke reactie komen, maar ken je de uitdrukking TL;DR? Je bericht is door het ontbreken van interpunctie zeer slecht leesbaar.
 
Daarom zou het heel prettig zijn als we de tekeningen en foto's duidelijker op het forum kunnen plaatsen.
Niet iedereen is in staat om goed leesbaar te schrijven. Toch.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
934
Draagconstructie
BertPleizier
Reacties
1
Weergaven
2K
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
13
Weergaven
316
Draagconstructie
Rola
Reacties
6
Weergaven
383
Draagconstructie
Rola
Reacties
6
Weergaven
429
Draagconstructie
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu