Sluiting trap hekje

Status
Niet open voor verdere reacties.
Kleine kinderen zijn handig, hebben de hele dag de tijd en een kunstje kunnen ze heel snel nadoen.
Dus ga voor veiligheid en kies voor een methode waar 2 handelingen gelijktijdig uitgevoerd moeten worden.
Vandaar dat je bij de meeste traphekjes ziet dat je met de ene hand een pal weg moet duwen en met de andere het hekje bijv. op moet tillen.
En zelfs dan moet je goed opletten dat ze de kunst niet af kunnen kijken.

Die 2 van mij gingen op een gegeven moment zelfs samenwerken mijn zoontje (toen 2,5 jaar) drukte de veer van de vergrendeling terug terwijl mijn dochter van bijna 4 het hekje aan het optillen was.
Gelukkig hadden ze niet door dat je het hekje precies in het midden op moest tillen omdat hij anders ging klemmen, maar ik wil er maar mee aangeven denk niet dat je er met een eenvoudig grendeltje vanaf bent.

Kijk anders eens in de bouwmarkt, daar zijn veel verschillende soorten veiligheidssluitingen verkrijgbaar en pas deze in combinatie met een grendel o.i.d. toe maar altijd zo dat het voor de kinderen te ingewikkeld wordt om zaken precies gelijktijdig uit te voeren of dat ze te klein zijn om bij 2 dingen gelijktijdig bij te kunnen komen.

Suc6

Gerrit Bakker
 
Bedankt gerrit voor je reactie
Nu zie ik bij veel hekjes zo'n sluiting waar je eerst een pal in moet drukken en dan kan je een hendel omhoog schuiven een echt traphek beveiliging zeg maar.
Zie die ook in de bouwmarkten te koop want ben die nog niet tegen gekomen.

bedankt alvast
 
Probleem is natuurlijk, dat sluitingen, die door fabrikanten van dergelijke hekjes gebruikt worden, vaak speciaal gemaakt worden voor dat doel, en dus niet standaard in het assortiment hoeven te liggen. Dus wordt het bij een zelfgemaakt hekje een beetje improviseren met de wél beschikbare materialen.

Je zou voor wat specialer sluitingen ook eens bij een goed gesorteerde ijzerwaren-winkel kunnen kijken. Hebben vaak een wat groter assortiment op gebied van sloten dan de (gemiddelde) bouwmarkt. Misschien ligt daar wél wat bij wat je nodig hebt, of kunnen ze het voor je bestellen.
 
Hier een foto van het traphekje wat ik aan het maken ben.
Wordt een winnie de pooh hekje wel grappig leek me.
Misschien wel leuk voor andere , wat vinden jullie er van ??

traphekje.jpg


traphekje-1.jpg
 
Erg leuk! :P

Er komen straks vast wel vragen voor een bouwtekening!
Niet van mij hoor, mijn kinderen zijn die leeftijd al een beetje voorbij.
 
Zo'n ding heb ik nog niet in m'n schuur staan.

Bedankt voor het aanbod, maar indien het ooit zover mocht komen, maak ik vast wel iets leuks op mijn eigen manier. Zoiets maakt een beetje dhz-er toch zeker met een decoupeerzaag, is dat nou hobby? :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu