Scheur in pas gesausd plafond

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een plafond van een nieuwe latex laag voorzien, maar tijdens het verven is een stukje oude latex losgekomen op de roller. Onder de oude latexlaag zit veegvaste verf oid (is te verwijderen met water). Het probleem is nog wat groter geworden nu een deel van de latex laag langs het missende stukje is losgekomen. De scheur is ongeveer 25 cm lang, en aan een rand hangt een stuk latex tot 5 cm los. Mijn vraag is nu wat aan te raden is.

1) Loslatende lagen vastmaken met lijm/dubbelzijdige plakband/verf op de oude veegvaste laag en afwerken met een nieuwe laag.
2) Een rechthoek uitsnijden rondom de scheur met een scherp mes, de randen met een kwast hechten op de ondergrond (al dan niet schoongemaakt), zodat het geheel geen lucht toelaat (en dus blijft hangen). Als dit gedroogd is opnieuw verven (rollen?)
3) Zelfde als hiervoor, maar nu eerst nog plamuren
4) ALLE latex van het plafond verwijderen. Veegvaste verf verwijderen. Hechtingsmiddel op het pafond en dan opnieuw verven.

Ik weet dat de laatste oplossing de enige fatsoenlijke oplossing is, maar het is een plafond van 20 vierkante meter en de rest ziet er nu net fraai uit. De oude latexlaag (door de vorige bewoner aangebracht) heeft zich altijd goed gehouden op de veegvaste verf.
 
4 is wel de beste oplossing idd. Misschien moet je eerst op de slechte plek eens flink met warm water boenen zodat de oplosbare laag verdwijnt.

Dan een schuurmachine op de slechte plek zetten en de randen glad schuren. Gronderingsmiddel, schuren en weer latexen. Afsnijden met een mes geeft erg strakke randen; door te schuren verzacht je de overgang enigszins.
 
Ik heb geprobeerd te schuren, en het lijkt goed te gaan! Ik had mijn nette kleren aan, dus ik heb het werk niet afgemaakt, maar ik ga de komende week zeker proberen om het zo op te lossen. De complete laag verwijderen kan altijd nog. Bedankt voor de tip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
382
Verven, lakken, behangen en glas
Boertje125
Reacties
8
Weergaven
438
Verven, lakken, behangen en glas
Haemmertime
Reacties
15
Weergaven
976
Reacties
0
Weergaven
367
Verven, lakken, behangen en glas
Steve1991
Reacties
1
Weergaven
581

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu