Schemerschakelaar, bewegingssensor en dimmer, gecombineerd?

Hallo,

In ons appartementencomplex willen we de bestaande, dimbare LED lampen in de hal en op de galerijen zo aansturen dat overdag de verlichting uit is en, zodra het gaat schemeren, de LED lampen op 20% branden en bij beweging gedurende een instelbare tijd op 100% branden.
Iemand een voorstel hoe dat te verwezenlijken? Bij voorbaat dank
 
Dat kan met domotica, en voor zover ik weet niet met één dimmer.
Je zou twee dimmers parallel kunnen zetten waardoor of de ene of de andere de led lampen aanstuurt.
Hiervoor moet je even een schema maken met een bewegingsmelder, een schemerschakelaar, twee dimmers en een functie relais.
 
Er zijn wel portiekarmaturen verkrijgbaar met ingebouwde bewegingssensor en die continu op laag vermogen branden en bij beweging overschakelen op vol vermogen. Als je dit soort armatuur achter een schemerschakelaar zet, heb je denk ik de gewensten functionaliteit.
 
Je loopt dan alleen het risico dat zodra de schemerschakelaar spanning op de lampen zet deze eerst volop gaan branden en pas na de ingestelde tijd op de lage stand gaan gaan branden.
 
En anders met smart iot devices. Schemering kun je dmv zonsopgang en ondergangs tijden instellen. Een smart bewegingssensor is ook verkrijgbaar, combineer deze 2, en wat instellingen goed zetten en je bent er
 
Alternatief zou kunnen zijn dat je een dubbele inbouwspot neemt, waarvan je 1 lichtbron via een schemerschakelaar en (permanente) dimmer op 20% laat branden.
En de andere lichtbron via een bewegingssensor op 100% aan laat gaan.
 
  • Like
Waarderingen: TonK60
1718263492019.png

Deze is van het systeem wat Aan en Uit klikt. Is verbonden met internet en stuurt de componenten aan via 433mHz. Meet het aanmaken van scenes is alles mogelijk.
 
  • Like
Waarderingen: TonK60

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu