Schakelaar voor het schakelen (wisselen) d.m.v. aan en uit

Ik heb boven mijn tafel een lamp met 6 spotjes erin hangen op een dimmer. Ik wil graag een schakelaar tussen aansluiten zodat ik als ik de stroom aan en uit doe kan schakelen tussen 2 of 6 lampjes.

Ik heb nu een druk schakelaar waar je de lampen mee aan en uit doet, maar als je hem ingedrukt houd gaat hij dimmen.
Ik heb dus de dimmer los achter de schakelaar.

Het liefst wil ik dat ik het met die ene schakelaar allemaal kan regelen en niet een schakelaar ernaast om de 4 lampen uit te schakelen.
 
Ik lees vooral een verhaal met hetgene wat je van plan bent. Heel mooi, gewoon maken zou ik zeggen? :)

Maar het feit dat je hier een topic opent doet me vermoeden dat je ergens niet aan uitkomt? Wat dan niet? Heb je een specifieke vraag? Waar loop je vast?

De randvoorwaarden zijn me ook niet duidelijk. Moet het geheel dimbaar blijven? Kun je eenvoudig een extra schakeldraad realiseren tussen de schakelaar en de spots (dat betekent dan dus: tot in het armatuur? Je zult het aansluitsnoer ook moeten vervangen en in het armatuur de boel in 2 delen moeten kunnen splitsen?)

Kun je de lichtbronnen niet beter vervangen door "slimme" verlichting? Dan kun je het spul draadloos per spot schakelen of dimmen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu