Rioolafvoer verleggen betonvloer

Hoi,
Wij hebben een woning uit begin jaren 50 gekocht en wij willen de wc verplaatsen omdat die onhandig tussen de kleine keuken en de woonkamer zit (zie situatieschets, blauw: huidig, rood gewenst).
Voordat we de keuken (plavuizen op beton, geen kruipruimte, fundering op betonnen palen) door kunnen breken moet de wc verplaatst worden naar het berghok (gew. beton) rechts achter de voordeur.
De standpijp die in het berghok loopt en waar de douche en wasmachineafvoer van de eerste verdieping op is aangesloten zit volgens de bouwtekening op de verzamelleiding van de buren.
Hoe kan ik de nieuwe wc, rekening houdend met een eventuele tweede wc op de eerste verdieping in de toekomst, het beste aansluiten? Bvk met frezen om niet de hele vloer uit te hakken.
Aansluiting op de verzamelafvoer van de buren (woningbouw) lijkt me niet gewenst ivm verstoppingen en de toekomstige tweede wc.
Al vast bedankt voor het meedenken.

riolering-binnen.jpg situatietekeningriolering-binnen.jpg
 
Naamloos.jpg

De liggen riolering is een gresleiding125 en de aan sluiting in de hoek is 70.
Ik zou eerst ens een camera door die leiding in de hoek doen om te zien dat die 70 naar 125 gres gaat als dat niet het geval is maar pas bij aan sluiting riool dan is 70 veel te krap voor wc en laat staan 2 stuks.
Dan kan je nog inbouwreservoirs met vermaler gaan toe passen.
 
Dankje Henk253,
Je bedoelt waarschijnlijk dat als de leiding naar de verzamelleiding van de buren ook 125 is het daarmee moet kunnen.
Zo niet dan kunnen we niet zomaar 1 a 2 wc's gaan aansluiten want niet ons eigendom en bij problemen kunnen we als nog verplicht worden de eigen verzamelleiding te gebruiken.
Wat is dan de slimste aanpak bij gebruik van de eigen verzamelleiding met de minste impact?
 
Anders ga in contact met de woningbouw kan best zijn dat de verzamelleiding onder jouw woning loopt.
En als er een camera inspectie is uit gevoerd kan je ook zien toestand leiding.
Misschien kan je naar buiten met je wc leiding en dan weer op de liggende verzamel leiding.
 
Dat laatste heb ik al uitgezocht: omleiding buitenom. Is niet mogelijk ivm >15m afstand tot de gemeentelijke riolering. Zou wel het mooist zijn want geen hakken in de betonvloer.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
9
Weergaven
772
Badkamer, waterleiding en afvoer
Lampje45
Reacties
11
Weergaven
5K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Verwarming Sp.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu