Renoveren - omgebouwd - jaren 30 woonkamer

Beste Allemaal,

Allereerst hallo aan iedereen die dit bericht leest.

Ik heb een huis uit de jaren 30 in Geldrop en ik ben mijn woonkamer aan het renoveren. Ik wil een nieuwe vloer maken. Momenteel heeft de vloer houten planken die worden ondersteund door houten balken eronder. De diepte is 50 cm en de onderkant is van beton.

Ik was al het hout aan het verwijderen om de opening te vullen met: 1. zand 2. pir platen. 3. beton. Maar ik stuitte op een obstakel: op de hoek is helemaal geen hout of lege ruimte, maar al een sandwichconstructie van beton-baksteen-beton. Blijkbaar was er vroeger buiten het huis, het was de ingang. en het werd toen omgebouwd tot onderdeel van de woonkamer.

Dus mijn vraag is: kan die beton-, baksteen-, betonconstructie veilig worden verwijderd? Om overal homogeen te vullen met zand, isolatie en de vloer af te werken met beton?

Of zou het een fundering, ondersteuning kunnen zijn? die niet kan worden verwijderd?

Bijgevoegd vindt u de huidige foto's en ook de oude tekeningen van het huis. hopelijk helpt het je om een goed idee te krijgen.

alvast bedankt voor je antwoorden.

Mvg,
Cangun
PXL_20240918_142408436.jpg
PXL_20240918_142829965.jpg
Screenshot_20240920-204335.png
 

Gerelateerde klussen

Reacties
7
Weergaven
1K
Draagconstructie
IJkenhout
Reacties
3
Weergaven
2K
Draagconstructie
Frank
Reacties
5
Weergaven
4K
Draagconstructie
Pirke
Reacties
4
Weergaven
5K
Draagconstructie
Knabbelaar

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu