Ratelend geluid motor Siemens vaatwasser voorzijde pomphuis

Goedenavond beste klussers!!

Ik heb sinds eergisteren een probleem met mijn Siemens vaatwasser (SE64M361EU/40) na 2 vaten op 1 dag na een verjaardag te hebben gedraaid. Hij deed niks meer. Machine naar voren gehaald en open geschroefd, maar op een beetje troep linksboven in het labyrint na, geen bijzonderheden. Slangen lijken open, water aanvoer en afvoer lijken te werken.
Zeven eruit gehaald en afvoerpijp gecontroleerd op voorwerpen, niks te vinden en schoepenrad draait prima.

Als eerst de soda methode uitgeprobeerd, zonder beoogd resultaat helaas. Wat wel opvalt is dat de sproeiarmen niet echt bewegen. In het labyrint is duidelijk het vullen te zien, vlotter werkt, afpompen en vullen pomphuis werkt ook. Op dit moment slaat het motortje aan welke aan de voorzijde van het pomphuis (foto 5 - onderdeel 0450) zit achter de condensator. Hij maakt een “aanlopend” geluid maar je ziet hem wel draaien.

Het programma wat hij aan het draaien is blijft hangen op 1 minuut en als ik hem open en de resetknoppen indruk en dichtdoe, gaat hij keurig afpompen en piept dat hij klaar is na een minuut.

Iemand een idee voordat ik dat hele ding moet gaan demonteren (2 dagen voor mijn vakantie )?

Manual: LINKJE

Mijn dank is groot!!

JJ

IMG_1138.jpeg IMG_1139.jpeg IMG_1140.jpeg IMG_1141.jpeg IMG_1136.png IMG_1127.jpeg
 
Enorm bedankt voor het gedetailleerde antwoord!! Denkt u dat ik dit zelf kan vervangen? Zo ja, waar is het het handigst om het onderdeel te bestellen?
Fijne avond!
 
  • Like
Waarderingen: Radlab
Mijn excuus, bij het lezen van schoepenwiel dacht ik een ander onderdeel nodig te hebben dan de dichtset welke op de website naar voren kwam. Ik ga hem bestellen en vervangen, dank voor de reacties
 
Hi allen,

Net terug van vakantie en voordat ik weg ging het onderdeel besteld bij Siemens (à €58). Net gemonteerd volgens de handleiding van @S.oldeerbout en hij staat nu voor het eerst sinds een korte tijd weer hard te sproeien in de keuken! Nog wel even zonder kappen om lekkages te kunnen zien mochten deze komen, maar het lijkt erop dat alles werkt (voor maar €58!!)!

Dank en fijne avond!
 
  • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
833
Keuken
Rola
Reacties
2
Weergaven
5K
Keuken
bbraat
Reacties
1
Weergaven
2K
Keuken
Jan
  • Gesloten
  • Irsaelmiro
  • Keuken
  • 4
  • 20K
Reacties
4
Weergaven
20K
Keuken
Irsaelmiro
Reacties
1
Weergaven
3K
Keuken
Jan

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu