Plafond met minste contactgeluid en beperkte ruimte

IMG_2991.jpeg
IMG_2978.jpeg
IMG_2979.jpeg
Hallo allemaal,

Ik heb jullie advies opgevolgd en alle plafonds met gips en riet zijn eruit.

Nu wil ik mijn plafond zo maken dat het contactgeluid met mijn bovenburen zo min mogelijk wordt. Er is echter maar beperkte ruimte. Welk advies kunnen jullie mij geven?
 
Dit plafond?
Stroken eraf, 2 lagen gipsvezelplaat tegen het vloer beschot schroeven, naden afkitten.
Elektrische installatie aanpassen, ruimte tussen de balklaag vullen met steen of glaswol en als je de hoogte hebt een vrij hangend plafond eronder van 2 lagen gipsvezelplaat.
De VvE mag hier ook wat van zeggen.
 
Normaal zou je de planken die je ziet gaan vervangen door een flexibel systeem, maar daar is hier de ruimte gewoon niet voor omdat je plafond dan zo'n 8-10 cm lager komt.
Wat ik ook toegepast heb zien worden is een soort vilt wat tussen de planken en de balken werd gemonteerd en dat was hooguit een halve cm dik maar in hoeverre dat contactgeluid tegen gaat?
De ruimte tussen de balken verder vullen met steenwol zal nog wat geluid tegen gaan (en zorgt er ook voor dat de warmte in je ruimte blijft en dat je niet voor de boven buren stookt)
 
Omdat deze vloer/plafond zeer waarschijnlijk ook een eis van brandwerendheid heeft.
30 minuten is toch wel het minimum.
Misschien stellen ze inmiddels ook eisen aan de geluidswering.
 
Wat betreft de eisen van brandwerendheid en geluidwering zul je tenminste aan de eisen uit het bouwbesluit moeten voldoen.

Wat betreft de VVE, de woning scheidende vloeren zijn normaal gesproken een gemeenschappelijk deel van het gebouw. dat betekent dat het beheer berust bij de VVE en dat je niet zonder toestemming van de vergadering wijzigingen mag aanbrengen.

Het kan goed zijn dat de nu gesloopte plafonds ook onderdeel zijn van de woning scheidende constructie en dat je dus langs de VVE moet voor toestemming.

In de splitsingsakte kun je nagaan hoe een en ander exact geregeld is.
 
Heb het toegepast zien worden bij een klant en Blaricum, daarbij werden een soort rubberdoppen op de balken geschroefd en in de metalen haakjes die aan deze rubberdoppen zitten werden metalen profielen geschoven/geklikt waar uiteindelijk het plafond aan kwam te hangen.
Maar ook dan komt je plafond een kleine 5 cm lager te hangen dan wat hij nu doet want ik moest toen de detectoren van de beveiliging lager gaan monteren.
 
Is de verbouwing ook besproken in de vergadering? Het bestuur kan de toestemming meestal niet verlenen, daarvoor is een stemming in de vergadering nodig. Gaat de vergadering akkoord, dan wordt de goedkeuring op schrift gezet.

Het is wel belangrijk om dat goed voor elkaar te hebben. Bij het ontbreken van schriftelijke toestemming kun je de boel afbreken als er een andere eigenaar problemen heeft met de verbouwing. Dat kan bijvoorbeeld ook een toekomstige eigenaar zijn.

Kortom, beter het spelletje volgens de regels spelen.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu