Pergola bevestigen aan de muur

Hallo allemaal,

Komende weken ben ik van zins om een pergola aan het huis te maken.

Plan is om dit te doen met liggers 12x12 die met de kopse zijde aan de muur bevestigd worden, en aan de andere kant van het terras op staanders komen te liggen. Ik zou deze graag blind bevestigen, in verband met ruimtegebrek (kozijnen en verlichting in de buurt) en gewoon omdat ik dat sjiek vind staan. De muur is steens, zonder spouw. E.e.a. wordt aan de andere kant geschoord, waardoor het verband

Lang googelen heeft me nog geen mooie oplossingen opgeleverd.

Nu heb ik 2 opties bedacht, waarvan ik me afvraag of dit wat jullie betreft haalbaar is.

De kopse kant voorboren en voorzien van (twee of drie?) lange stok einden m12 ongeveer (grove draad in de paal draaien), de kopse kant insmeren met rubber seal. Deze secuur voorboren in de muur (ruim), voorzien van chemisch anker( uit zo'n koker) en daar de andere zijde van de stok einden insteken zodat de balk mooi tegen de muur valt.

Of: een paalhouder gebruiken, en deze in plaats van op de grond tegen de muur te gebruiken. Voordeel van deze optie tov oplossingen die ik op internet vind is dat de randen rondom zo'n paalhouder niet zo ver uitsteken.

Of: zie ik nog een voor de hand liggende optie over het hoofd?
 
Die had ik ook gezien, allleen zie dan bij de productspecificaties staan dat ze alleen voor hout/hout verbindingen bestemd zijn. Of zou je die ook met een gerust hart aan een bakstenen muur bevestigen?
 

Gerelateerde klussen

  • Gesloten
Reacties
0
Weergaven
3K
Buiten en tuin
Veense B
Reacties
3
Weergaven
1K
Buiten en tuin
Walker
Reacties
6
Weergaven
5K
Buiten en tuin
BertPleizier
Reacties
3
Weergaven
105
Buiten en tuin
Knuppel
Reacties
6
Weergaven
275
Buiten en tuin
Boertje125

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu