Oud scharnier kastdeurtje vervangen. Hoe dit deel vervangen?

Beste klussers,

We hebben een oude Poggenpohl keuken waarvan een paar jaar geleden het kastdeurtje is afgebroken van het scharnierdeel dat in de kast gemonteerd zit. Nu hebben de vorige bewoners dat destijds ook een keer gehad, vermoeden we, want van een ander kastdeurtje zijn de gehele scharnieren vervangen door hen. Dus dit willen wij ook graag doen.

Helaas echter zit er een achtergebleven deel in de kastwand. Wat je ziet op de foto is wat eruit moet, maar wat (naar ik vernomen heb) met een spreidplug in de kastwand geschoten is. Om het deurtje met twee andere scharnieren weer op te kunnen hangen, moet dit deel er dus uit.

Maar de grote vraag is: hoé?

Er zitten geen schroeven in die eruit gehaald kunnen worden namelijk. Op de eerste foto zie je het achterblijfsel van het onderste scharnier, het bovenste scharnier (de tweede foto) is al voor de helft eruit gebroken toen het kastdeurtje eruit mieterde. En op de laatste foto, zie je hoe het zit onder het reeds eerder door de vorige bewoners vervangen scharnier. Ik kan hen alleen helaas niet meer vragen hoe ze het restant van het vorige scharnier eruit hebben gekregen.

Wie herkent deze uitdaging en heeft de oplossing ervoor?

Heel graag leer ik van jullie. Alvast bedankt!

IMG_9340.jpeg IMG_9342.jpeg IMG_9341.jpeg
 
Kan je er vanaf de andere kant bij?
Zo ja: gaatje boren en eruit tikken.

Als het slopen wordt, dan is de boel weer te herstellen. Daarna een nieuw gat boren. Het is dan handig om eerst een paar lange potlood lijnen te trekken. Zodat je later weer het midden kan bepalen.
 
  • Like
Waarderingen: An12345
Wellicht hebben ze er in het verleden een klodder lijm tussen gezet. Daarom misschien ook eerst met een breekmesje proberen er tussen te snijden. Dan bovenstaande adviezen opvolgen.

Als het echt niet gaat, kun je ook nog overwegen dat platte stuk te laten zitten en een nieuw scharnier er vlak boven of onder te plaatsen, veel minder mooi, maar als het alternatief een kapot kastje is.....
 
  • Like
Waarderingen: An12345
OPGELOST!

Update:
Met gepast geweld en gebruik van een hamer, beitel en een nijptang is het gelukt. Bovenin zijn nu de witte spreidplugresten zichtbaar, en onderin is er 1 spreidplugrestant over, en de andere is er helemaal uitgegaan. Dat gat repareren we nu met houtvuller. Morgen even bijschuren en dan kan komend weekend het kastdeurtje teruggezet worden met de nieuwe potscharnieren. Dan zie je er niks meer van ook.

Dankjewel voor jullie hulp weer!

IMG_9451.jpeg IMG_9452.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: Rola

Gerelateerde klussen

Reacties
10
Weergaven
457
Keuken
Kees
Reacties
5
Weergaven
409
Keuken
Kaajee
  • RobinUtrecht
  • Keuken
  • 17
  • 2K
Reacties
17
Weergaven
2K
Keuken
S.oldeerbout
Reacties
2
Weergaven
1K
Keuken
Willem52
  • mvdn
  • Keuken
  • 6
  • 500
Reacties
6
Weergaven
500
Keuken
mvdn

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu