Opvullen schuin aflopende betonvloer onder stalwand

Beste klussers,

Mijn eerste vraag, dus een korte introductie: Mijn naam is Marco en samen met mijn vrouw zijn we een ruim 250 jaar oud boerderijtje aan het renoveren. Hierbij horen ook de bijgebouwen (schuren en stallen).

Nu zijn we inmiddels redelijk ervaren klussers. Ons vorige huis hebben we van kelder tot zolder en van voordeur tot garage volledig verbouwd en toen we eindelijk na 14 jaar klaar waren dachten we, goh... laten we eens een enorm oud, scheef, slecht onderhouden +250 jaar oude boerderij kopen zodat we helemaal van voren af aan kunnen beginnen, maar dan met factor 10 qua werk.... :lol:

We kunnen dus veel zelf, maar toch hebben we soms wat hoofdbrekens, zoals dit geval:

We gaan nieuwe stallen plaatsen. De vloer waar deze op komen te staan is 'ietwat' oneffen en volledig uitvlakken met egaline is geen optie. We moeten dus het niveauverschil plaatselijk oplossen. Er is met name één tussenwand van 5 meter lang waarbij het niveauverschil onder deze wand varieert van 0mm tot ong. 75mm. Dit gaat enigszins geleidelijk aan vanaf zo'n 1,5 tot 5 meter (zie foto ter illustratie). Nu mag het randje uiteraard iets breder worden van de 50mm breedte van de stalwand, ik moet er doorheen kunnen boren en uiteraard dient het vormvast te zijn. Daarbij, en mogelijk het belangrijkst, het moet zo stevig worden dat wanneer de paarden er flink tegenaan staan te schuren of trappen, dit wel heel blijft.

Zelf hebben we al gedacht aan een betonnen latei schuin af te slijpen en die in de specie eronder te steken (uiteraard vooraf), of dit op te vullen middels het maken van een smalle bekisting en hierin beton te gieten.

Wat stellen jullie voor.

Bij voorbaat hartelijk dank voor het meedenken!



20240911_203957.jpg
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu