Opbouw betonvloer en legplan vloerverwarming

Beste forumleden!

Ik ben nieuw op dit forum, ik heb dit voorjaar de sleutels gekregen van mijn ''klus'' woning en ik ben al enorm veel interessante dingen tegen gekomen op dit forum! Erg handig.

Op het moment zijn we bij de bovenverdieping in de afrondende fase beland (dak geïsoleerd, alle muren gestuct, zachtboard plafonds verwijderd en vervangen voor gips, badkamer compleet vervangen, etc..).

Nu zijn we dus volop bezig met de begane grond waarbij we de complete houten balkenvloer in de woonkamer/oude keuken hebben verwijderd omdat we deze dicht willen storten met beton. Ook hebben we gelijk voor de nieuwe uitbouw die we er gelijk bij aan gaan bouwen de vloer afgegraven tot het zelfde niveau als de oude kruipruimte (+-60cm) en dit gaan we tot ong. 38cm opvullen en aantrillen met hoogzand. In dit aangetrilde zandbed gaan we de riolering plaatsen voor enkel de keuken (die in de uitbouw wordt geplaatst) en HWA (WC vloer wordt niet vervangen dus WC blijft op de bestaande riolering). Hiervoor wil ik een 90mm buis vanaf de bestaande afvoer wat een put is in de garage naar de buitengevel brengen van de uitbouw waar ik later de HWA op kan aansluiten van het platte dak van deze uitbouw. Op deze 90mm buis komt dus ook de 50mm afvoer van de keuken.

Daar bovenop wil ik bouwfolie plaatsen waar ik vervolgens 2x 100mm EPS (RD van 5,5) op leg.
Vraag; bovenop het EPS nog een keer bouwfolie plaatsen of de naden goed dicht tapen/purren?

Hierop komen de betonmatten opgehoogd met betonblokjes met daarop de warm en koud water leidingen + verwarmingsleidingen bevestigd waar 10cm beton op gestort wordt.
Na het storten van het beton wil ik een reflecterende aluminium folie van +-4mm dik plaatsen waar ik de #100 vloerverwarmingsnetten op leg waar de vloerverwarmingsbuis op vast gezet wordt. Op deze netten wil ik ook de elektra leidingen naar de keuken leggen. Elektra van woonkamer gaat via het plafond.
Vervolgens wordt er een zandcement dekvloer geplaatst van +-8cm dik.

Is dit verder een goede opbouw of zie ik dingen over het hoofd?

Verder heb ik voor het leggen van de vloerverwarmingsbuis (hoofdverwarming) ook een legplan gemaakt met behulp van een handig programmatje.
Hiervoor heb ik gekozen voor een slakkenhuis patroon en heb de vloerverwarmingsbuizen 20cm van de muren af gehouden. Is dit een beetje een gangbare afstand? of toch juist dichter bij de muur?

Legplan:
Legplan.png


- De buizen liggen 10cm HOH van elkaar
- de lengtes van de groepen variëren van 86 tot 91m
- In het midden van de begane grond staat een poer die de oude buitengevel opvangt
- Onder het keukenblok leg ik geen VV
- Verdeler wordt in de garage geplaatst bij de CV ketel (Ketel is "helaas'" pas 2 jaar jong dus een warmtepomp plaatsen zit er voorlopig nog niet in, misschien binnen een paar jaar een hybride)
- CV ketel wil ik terug schroeven naar +-50 graden. (Badkamer heeft ook vloerverwarming en een handdoekradiator, deze hoeft niet per see te koken)

Wat is jullie mening over dit legplan voor de vloerverwarming? Ziet dit er prima uit of kan ik de groepen beter compleet anders indelen?

Ik hoor graag wat jullie mening is over onze plannen en of er nog dingen zijn die we over het hoofd hebben gezien!

Alvast bedankt!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu