Ook een inbouwkraan

Status
Niet open voor verdere reacties.
Djodjotje schreef:
Ik heb het ook gedaan, is wel een flink werk, gaten frezen, let vooral op het afstellen dat alles goed recht blijft want anders gaan je rosetten kieren.

Ik heb deze kranen gebruikt.
Djodjotje, ik zie dat jij dezelfde inbouw kranen als ik hebt. Ik moet ze echter nog inbouwen. Jij hebt het al gedaan zeker? Ik wilde je vragen hoe je de kranen bevestigd hebt. Met een muurplaat? En ik las iets over een gemini-beugel?

De zgn. "technische tekening" die bij sommige internetshops te vinden zijn bieden niet veel houvast....

Afgesplitst van Inbouwkranen plaatsen.
 
Ik heb het op twee manieren gedaan, eerst de simpelste, dat is in een wand met tweemaal gips. De inbouwkraan is een 1/2 duims aansluiting en ik heb daar met een 1/2 x 15 mm overgang pijpjes aan gesoldeerd, en die in het middel aangesloten op een hoge muurplaat.

Toen alles op een stevig plankje vastgemaakt, de muurplaat gaat goed en de rest met ouderwetse ijzeren zadels. Alles controleren op haaksheid, anders staat het straks scheef in je muur. Plankje bevestigen in je muur en klaar is Kees. Ik heb zachtkoperen aansluitingen gebruikt omdat er dan nog wat mee te rommelen is.

De stenen muur is wat lastiger, weer het setje eerst in elkaar solderen en dan drie gaten fresen met een hartafstand van 10 cm zorgen dat alles spanningsvrij zit en dan weer goed haaks en waterpas afstellen, afsmeren met een vulmiddel in meerdere lagen in verband met krimp en er is weer een kraan af. Let goed op de inbouwdiepte en vergeet je tegels niet. Ik heb het net vandaag afgetegeld, het is wat werk maar je krijgt ook wat.
 
Er zijn Gemini beugels (ook wel muurplaatbeugels genoemd) met hartafstand 12 en 15 cm. Het gaat in dit geval om muurplaten die op een beugel bevestigd zijn. Deze kunnen in de muur of met behulp van een zelf gemaakt blokje op gipsplaten worden bevestigd. Gemini beugels zijn bedoeld voor inbouwkranen met warm en koud. Er kunnen echter ook inbouwkranen koud en warm op worden gemonteerd.
 
Sorry een gemeni beugel gaat niet op, je heb te maken met 1/2 duims vaste aansluitingen en een uitloop die in de muur moet. dus zoiets
--1/2 (O) 1/2----soldeer (1/2) soldeer----1/2 (O) 1/2

inbouwkraan.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
9
Weergaven
2K
Reacties
5
Weergaven
3K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Louis Damen
  • Gesloten
Reacties
3
Weergaven
2K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Billie Banzai
Reacties
3
Weergaven
2K
Reacties
5
Weergaven
509
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu