Oeps, deze lamp heeft wel heel veel draden…

Wij hebben twee leuke lampen gescoord op Marktplaats, alleen toen mijn man die wilde gaan aansluiten, wist hij niet wat te doen.

De lamp heeft maar liefst 6 draden, die op twee punten uit de onderkant van de lamp komen. Twee draden uit de ene kant en vier draden uit de andere kant. En uit ons plafond, waar een verouderde aansluiting zit, komen slechts 2 draden, een rode en een zwarte.

Hoe dit aan te sluiten?

Vraag 1.
Ik neem aan dat niet álle draden die uit de lamp hoeven te worden verbonden met het plafondpunt? Kan hij er gewoon uit de linkerkant van de lamp 1 nemen en uit de rechterkant 1 en via een kroonsteentje aan de plafonddraden verbinden? Of moet er ook iets gedaan worden met de overige draden die uit de lamp komen? Zo ja, wat?

Vraag 2:
Welke kleur draad uit de lamp moet aan de zwarte draad en welke aan de rode draad verbonden worden?

Heel graag leren we weer van jullie, alvast bedankt!

327c6ac0-beae-442c-92e1-e9546dda4e63.jpeg 0e80cf97-7e16-4f94-8e34-671b6eef49ec.jpeg
 
Er staat 23... 50Hz en daaronder 3x ... 50W.
Voor mij is het aannemelijk dat het 230V lampen zijn, elk maximaal 50W.

Alle zwarte draden bij elkaar en aansluiten op de zwarte draad.
Alle doorzichtige draden bij elkaar en aansluiten op de rode draad.

Schermafbeelding 2024-07-30 141041.jpg
 
  • Like
Waarderingen: An12345
Excuses, @XanderH , euh… :oops:

Mijn man zei dat ie ‘de‘ lamp wilde ophangen, en ik ging ervan uit dat hij de gekochte hanglamp (normale lamp met 1 lichtbron) op wilde hangen. Ik vond het dan ook heel vreemd dat er zoveel draden aan vast zaten.

Nu jij naar het aantal lichtbronnen vraagt, heb ik hem eens nader ondervraagd. En komt de aap uit de mouw .

Hij heeft geprobeerd de - in mijn ogen lelijke - spotlamp op te hangen die hij laatst meegenomen heeft uit het huis van zijn ouders. En dat is inderdaad een spotlamp met 3 spots.

Ahum. Als ik dát had geweten dan had ik deze vraag nooit gesteld, want dan is het immers logisch dat er zoveel draden aan zitten?

Ik vind die betreffende lamp nog steeds lelijk, en die gaan we dus ook zeker niet ophangen.

Deze post kan dus in feite gesloten worden, alleen geloof ik niet dat die functie er is.

Excuses voor het ongemak…
 
Dankjewel @Ronny. Dat gaan we doen als hij de lamp toch nog ergens wil gaan hangen, op zolder bijvoorbeeld, daar kom ik niet en hoef ik hem niet te zien ;koning;:lol:. Hier kunnen we dan mee verder, dus altijd handig om te weten.
 
Volgens mij hoor je dit aan te sluiten met onderstaande lasdop (2 stuks). Door de hevel mogen hier ook de flexibele draden in. Sommige mensen proberen dit in een kroonstrip te vrotten. Dat is niet toegestaan (want niet veilig).
las.jpg
 
  • Like
Waarderingen: An12345

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu