Neus onderdorpel kozijn profiel laten rusten op stenen?

Ik ben bezig met het opknappen van een voordeur en bijbehorend kozijn. Ik heb besloten de gehele dorpel te vervangen omdat deze toch wel af was. Weinig onderhoud gepleegd en aarde stond te hoog tegen het kozijn/de bakstenen aan.

Inmiddels een nieuw meranti kozijn profiel C (66x110mm) gekocht. Deze komt zo goed als overeen met het oude profiel. Hier nog wel een klein profiel in moeten frezen aan de binnenzijde om hem goed passend te maken met de dekvloer maar tot daar geen problemen.

Waar ik echter wel tegenaan loop is de neus van het profiel. Hier monteer ik een loobslab van 10cm onder. In de oude situatie rustte de neus op de stenen met lood eronder.

Van wat ik begrijp moet de neus echter over de stenen heen vallen en deze niet raken zodat water er vanaf druipt en er geen capillaire werking optreedt.

De oude dorpel heeft het wel lang volgehouden, gok toch al sinds de bouw van het huis dus ca. 45 jaar?

Nu zit ik met het dilemma of ik het profiel/lood op de bakstenen laat vallen of dat ik hier nog een oplossing voor ga vinden.

Eerste idee was om het gehele profiel te verdiepen met een meranti lat en dus meer naar voren te leggen. Dan heb ik echter een bovenstuk van 6cm en dat lijkt me ook niet helemaal netjes, ook ivm de afwerking met een aluminium lat.

Tweede idee is het wegslijpen van een stuk baksteen, zodat de neus van het profiel vrij ligt.

Bijgevoegd een foto van de situatie. De dorpel valt nog wat meer naar binnen toe ivm het ingefreesde stuk.

Wat is wijsheid? Alvast bedankt voor het meedenken!



IMG_1462.jpeg
IMG_1462.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu