Motor zonnescherm ratelt en draait niet volledig in

De motor van mijn zonnescherm geeft problemen. Sinds gisteren maakt hij een hoop lawaai, soort ratelend en krakend geluid. Hij heeft ook moeite met het indraaien van het scherm en dat gaat een beetje met horten en stoten.
Ook als ik de armen zelf naar binnen duw, en het doek dus slap hangt, maakt hij hetzelfde geluid.
Kort na het ontstaan van het geluid is ook de bedieningsschakelaar stuk gegaan.

Het is wel duidelijk dat het geluid bij de motor vandaan komt, en ik wil deze eruithalen om te onderzoeken wat er precies loos is.
Hebben jullie een idee wat er loos kan zijn?

En is het mogelijk om de motor eruit te halen zonder het scherm volledig van de muur te halen?
1000036783.jpg
1000036781.jpg
 
Het zou erg zinvol zijn als je wat meer vertelt over merk en typenummer, want er bestaan helaas ontelbare types zonneschermen.
En wij kunnen van afstand niet zien, wat jij ziet.

Ook is onze glazen bol defect.
 
Het zonnescherm is van het merk Mado, de buismotor is een Somfy slt 50 35/17
De motorsteun zit direct aan de muursteunen geschroeft, dit is wel los te halen maar ik zie geen mogelijkheid om de buis naar voren te halen om zo de motor te kunnen verwijderen.
 
De rol zit aan weerszijde met een blokken aan de muursteunen verbonden. Ik kan de rol wel losmaken, maar krijg hem dan niet uit de kast. De ruimte tussen de armen en bovenzijde van de kast is te klein. De bovenzijde kan een beetje open klappen, maar niet voldoende om de rol eruit te kunnen halen. Het lijkt me wel te moeten kunnen, ik zie het tenslotte ook op video's voor het vervangen van het doek.
 
Nee, de onder-, achter- en bovenzijde zitten aan elkaar vast. Over de achterzijde kan hij wel scharnieren en dus naar achter/boven klappen, maar dan loopt hij al snel tegen de muur aan.
De onderzijde kan iets naar boven, maar loopt ook al snel tegen de draagarmen aan. Het kost dus noden veel moeite om wat ruimte te creëeren, en dan is het waarschijnlijk nog steeds niet genoeg.
 
Deze posting heb ik nog gevonden, helpt je dat verder?

 
Hier wordt ook de volledige zijkant verwijderd, en dat kan alleen als het scherm van de muur af wordt gehaald. Ik denk dat er niks anders opzit dat het scherm van de muur te halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu