Middel tegen slaande deuren

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben opzoek naar een methode om slaande deuren tegen te gaan.

Ten laste van de brandweer ben ik verplicht om drangers op mijn deuren te hebben. Echter hierdoor als zijn de drangers op z'n lichtst afgesteld slaan de deuren. De buren worden er 's nachts wakker van.

Bestaan hier speciale "strips" voor o.i.d of is er een andere manier om dit zo efficiënt mogelijk op te lossen?
 
Zo genoemde dictarot moet je er op plaatsen, deze vangt je klap op.

afbeelding helaas niet meer online

Deze zijn er trouwens ook voor bedoeld om op te plaatsen, door de oliedruk cilindertje en het wieltje wordt de klap opgevangen.
 
In aanvulling op deze waardevolle tip kun je ook nog van die transparante plastic plakkertjes in het kozijn plakken, die dempen het harde geluid van harde materialen op elkaar wel iets.
 
De drangers kunnen op twee manieren afgesteld worden, de lichtste stand van de druk voorkomt niet het slaan van de deuren, de sluitsnelheid verminderen kan hier wel tegen helpen.
Ook de wijze van montage is belangrijk, bij verkeerde montage helpt een andere afstelling ook niets.
Stuur een mail of kijk op de site van de fabrikant voor montage-instucties, zo kunt u controleren of de montage goed is.
 
Hoe ze precies heten zou ik even moeten opzoeken, maar van een bekende plakband-fabrikant zijn er zachte transparante plastic rondjes (ca. 1mm dik en ca. 5 mm diameter). Die kun je als een soort mini-deurstop in de sponning plakken. Je vindt ze o.a. bij de bouwmarkt en bij sommige warenhuizen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu