Maximale lengte voor gipsblokken muur

Hallo,

Op de zolder wil ik een scheidingswand maken met gipsblokken. Zover ik kan herleiden dien ik hoe dan ook vanwege de hoogte de 10 cm blokken te gebruiken. Echter kan ik niet herleiden of er vanwege de lengte i.c.m. de hoogte ook ergens tussenin een verticale versteviging in het midden dient te komen om te voorkomen dat de muur instabiel wordt. Ik vraag me af of de verankering afdoende is?

Ik wil werken met gipsblokken vanwege de draagkracht t.o.v. een holle wand. Deze muur dient geplaatst te worden ter plaatse van de nok van het dak. Deze muur heeft de dimensies: 320 cm hoog, 410 meter lang waarin ook een deurkozijn in verwerkt dient te worden. Aan één zijde is een trapgat met houten spijlen. Daar wil ik een verticale constructiebalk plaatsen die zowel verankerd is in de nok en de vloer alsook bestaande spijlenconstructie. Aan de constructiebalk wordt het deurkozijn bevestigd. De muur wordt dan aan de ene kant bevestigd aan de bestaande muur en aan het einde aan het deurkozijn.

Ik veronderstel dat dit zo moet kunnen, ik twijfel dus enkel of een versteviging nodig is in het midden.

Alvast bedankt voor jullie reactie(s).

Met vriendelijke groet,

Adam Greenwood

IMG_4728.jpg IMG_4727.jpg
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
5K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Dweezy
Reacties
5
Weergaven
436
Binnenmuren, wanden en plafonds
Boertje125
Reacties
0
Weergaven
194
Binnenmuren, wanden en plafonds
Ijstijger

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu