Lewis platen, Beton- of zandcement?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Vrienden,

ik leg een lewisplaten vloer in een deel van mijn keuken, het ander deel is cement dek. Vervolgens wordt in de hele keuken een vloerverwarming gefreesd. Frezen geeft me aanzienlijk minder ophoging en is daarmee de enige optie. Maar frezen kan niet in beton.

De hamvraag. Kan ik in lewisplaten op balken direct zandcement gooien en heb ik dan voldoende stijfheid? Of moet het persé beton zijn? Is er evt een alternatieve oplossing?

Met dank,
Matthijs
 
Lewisplaten zijn bedoeld als vervanging van een betonvloer, gaat u hierin frezen dan vervalt de sterkte van de vloer.

Een oplossing is ongeveer 3,5 cm (lichtgewicht) beton op de lewisplaten te storten, boven het profiel.
Hier de vloerverwarming op leggen en de dekvloer erop storten.
 
Mmm, ja, maar ik kom er niet onderuit om vloerverwarming in te frezen ipv mee te storten. Kortom, ik moet een mix gebruiken die stijf genoeg is maar tegelijkertijd in te frezen is. Anhydriet (GD20) zou eventueel een mogelijkheid kunnen zijn volgens Reppel, maar is duur... Ik ben dus op zoek naar een alternatief materiaal.
 
U moet hoe dan ook minimaal 3,5 cm beton boven op het profiel van de lewisplaten aanhouden.
 
Misschien is het een optie om de vloer in een cementgebonden giet-dekvloer uitvoeren. Anhydriet is namelijk niet waterbestendig en dan ook niet aan te raden in een keuken waar wel een lekkage van een vaatwasser of een waterleiding kan ontstaan.
Ik heb het zelf ook in de keuken toegepast, verwerking is super simpel en razend snel. Daarnaast wordt dat spul in vloeibare vorm aangebracht, waardoor je vloerverwarming geheel omsloten wordt en je, in tegenstelling tot een gesmeerde vloer, geen lucht onder je leiding krijgt. Kijk maar ff op ****** voor meer info
Je kunt er ook gewoon in frezen.


Reclame verwijderd, mod.
 
Dit is dus typisch weer een gevalletje waarbij het gevraagde technisch niet te realiseren valt. Een materiaal dat 3.5 cm dik is en voldoende sterk is nadat het weer doorgefreesd is bestaat gewoon niet. De dragende laag wordt dan wel heel dun.
 
Ik zou het als volgt doen:

1. Infrezen van het bestaande cementdekvloer-gedeelte.
2. Leggen van de vloerverwarmingsslang. In het gefreesde gedeelte in de sleuven en op de zwaluwstaartplaat met beugeltjes vastzetten.
3. De zwaluwstaartplaat volstorten tot aan het niveau van de rest van de vloer. Met wat extra cement / beton meteen de slang in de bestaande vloer aansmeren.
 
Als de vloerverwarming op de zwaluwstaartplaten komt te liggen is er extra dekking nodig met beton, de pijpen beïnvloeden de sterkte negatief.
De dikte van de betonlaag moet dan al gauw zo'n 6 cm boven het profiel van de platen zijn.
Bovenstaande optie is dus niet mogelijk zonder grote risico's.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan