Lekkage rondom kozijn.

Beste klussers en vaklui.

Ik heb een dringende vraag en hopelijk een oplossing nodig.
Toen we 2jaar geleden hier kwamen wonen en de woonkamervloer eruit ging (tegels) was het eronder rondom de schuifpui helemaal nat. Na een paar dagen klussen was het opgedroogd en ja heel stom eigenlijk niet meer over nagedacht.
Nu ia het zo dat de nieuwe laminaatvloer bol gaat staan.

Nu ben ik buiten in de tuin begonnen en hen de onderkant van de pui opengegraven. Nu ben ik echter een leek hierin maar het lijkt mij dat er wel wat mist. Lood of iets dergelijks.

Nu heb ik de rechtsbijstand erop gezet omdat het ten eerste de vloer bol kwam te staan.
Een expert zou uitsluitsel kunnen geven dat het niet goed is maar die moeten we zelf betalen totdat blijkt dat we in het gelijk staan.

Wat is wijsheid?
Sta ik in me recht dat het kozijn niet goed is geplaatst en is de oplossing makkelijk?



2024-08-27_19-10-29.jpg

2024-08-27_19-10-40.jpg

2024-08-27_19-10-08.jpg
 
Hoe hoog lag het straatwerk of het terras. Als de bovenkant van de stenen of de tegels gelijk liggen met de onderkant van het kozijn zit daar de fout.
Onderkant kozijn bovenkant tegels minimaal 8 mm ruimte zijn, meer is beter. Het water moet daarna over het met goed op afschot gesmeerde specie op het straatwerk lopen. Dus niet richting de woning.
 
Bedankt voor de snelle reactie.
De bestrating lag nagenoeg gelijk ben ik bang.
Alleen zit er onder het kozijn geen lood of iets dergelijks? Of is dit niet altijd nodig?
Mijn idee in eerste instantie was of het beton weg te halen en dan zo diep als mogelijk epdm te kitten om dat vervolgens over een kantplank te leggen
1000033109.jpg
 
Druiplip is eigenlijk het toverwoord. Omdat water de eigenschap heeft om te kleven aan oppervlakken die aan de onderzijde een horizontaal vlak hebben. De gleuf zorgt ervoor dat het water naar moet gaan druppen.



Druiplip wel of niet 2.jpg
 
Haal het kozijn eruit, waterkering conform de regels opbouwen en het kozijn terugplaatsen.

En maak een afwateringsgoot (eventueel gevuld met grind) vlak voor het kozijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu