Lekkage kozijn - Zou een lekdetectie kunnen helpen?

Goedemiddag,
Ik heb een huis gekocht en we zijn bezig met verbouwen. Er zit een lekkage boven bij het kozijn op de begane grond en de vloer op de eerste verdieping boven de lekkage is vochtig. De ondervloer was vochtig en beschimmeld. Er is gekeken naar de lekkage en reparatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd voor de overdracht, maar helaas lekt het nog steeds. Ik heb een totaaloverzicht van de foto's en losse foto's. Er zit een screen op het kozijn. Te zien is dat er gekit is bij de verticale delen (dit loopt van de bovenkant 1e verdieping tot aan onderkant 1e verdieping) en dat er kit is weggehaald bij de aansluiting van op de latei. Mijn vraag is waarom zou het kit weg zijn gehaald? Hoort daar geen kit te zitten.
Mijn vermoeden is dat hier het lek zit, maar zou het ook ergens anders vandaan kunnen komen? Zou een lekdetectie kunnen helpen?

Verder zit er ook een lekkage in de erkerhoek op de vloer bij de linkertuindeur, zou het kunnen dat dat vanuit dezelfde lekkage komt en het water dus horizontaal verder sijpelt om vervolgens via het verticale deel op de vloer terecht te komen?
Voorheen zaten geen tuindeuren in de geven,, maar een raamkozijn op metselwerk. De betonnen vloer loopt hierdoor niet door tot onder het kozijn/dorpel. Tussen de vloer en het kozijn zit pur. Is dit ok of kan dit anders?

Het kozijn is geplaatst in 2021, er zit garantie op, maar eerdere reparaties hebben niet geholpen. Ik wil graag weten wat de mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn van het lek en of het constructief goed geplaatst is. Ik zou graag jullie advies willen. Alvast bedankt.

Kozijn lek.jpg IMG_3842.jpg IMG_3849.jpg IMG_3850.jpg IMG_3922.jpg IMG_3955.jpg IMG_3932.jpg
 
Mijn vraag is waarom zou het kit weg zijn gehaald? Hoort daar geen kit te zitten.
Daar hoort geen kit. De dorpel moet voorbij het hout naar, binnen gezien, een opstaande rand van meer dan 1 cm hebben en naar voren/buiten schuinaflopen. Meer ruimte tussen het hout en de dorpel is wenselijk. Water kan daar blijven kleven waardoor het in die omgeving niet snel droogt.
 
  • Like
Waarderingen: Walker en B.V.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu