Leiding vervangen?

IMG_5775.jpeg

Er zit wat corrosie op de waterleiding en daaronder volledig verroest. Volgens mij lekt er niks en is dit al jaren zo. Maar er komt een kledingkast voor dus moeten we beslissen of we hier iets mee moeten. Is hier een simpele oplossing voor of moet de hele buis vervangen worden of is het helemaal niet erg? Bedankt!
 
Misschien wil je even toelichten wat dat voor buizen zijn. Ik denk verwarming, maar voor de rechterbuis zou gas of water ook heel goed denkbaar zijn, vanwege de koperen uitvoering.

En dan nog het volgende: op dit forum worden afbeeldingen automatisch teruggeschaald naar 600 pixels breedte. Dat heeft tot gevolg dat er bij vergroting (en na lichter maken) niets valt te zeggen over de onderkant van die rechter leiding (en daar gaat het denk ik om). Zie deze vergrootte en lichter gemaakte foto:

1720981929480.jpeg

.
Daarom zou het handig kunnen zijn als je van dat onderstuk een detailfoto maakt en die hier plaatst. :wink:

Edit: inmiddels zijn er twee andere antwoorden gekomen. Het nam even tijd om de foto te bewerken!
 
  • Like
Waarderingen: Jackd en Henk253
Sorry, ik heb hier weinig verstand van het is inderdaad cv. Ik heb het idee dat het gelekt heeft maar niet recent. Maar het onderste gedeelte is volledig verroest, kan het er zo af pellen, dus kan het verder ook niet goed zien. Vraag me of af of ik dit gewoon zo kan laten of dat de buis vervangen moet worden. Zijn er meer foto’s nodig?
 
Vervangen.
Gokje: dat stukje koper zit daar omdat wat er eerder zat lekte, het stuk wat nu roest was waarschijnlijk toen nog goed genoeg om te laten zitten, maar beter hadden ze toen al wat meer mogen vervangen.

Waar gaat de roestige buis naartoe?
Kan je erbij of wat het hakwerk?
 
Beide leidingen in de woonkamer door zagen en daar vandaan naar boven vervangen.
Naamloos.jpg

Straks lekt ie erg en heb je geen verwarming en staat boel blank.
anders schakel een installateur in die het vervangt.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd
Zijn de buizen zonder bescherm/mantelbuis door het beton gevoerd? Dan is corrosie bijna vanzelfsprekend...
 
Ja ik denk het. Dus linksom of rechtsom, ik moet de buis ( in ieder geval een stuk) ten alle tijden vervangen toch, dit kan ik niet zo laten zitten? Wat gaat dat ongeveer kosten als ik dat moet laten doen?
 
Ik weet eigenlijk wel zeker dat JackD in post 8 gelijk heeft, het is dan een dunwandige cv leiding.
Het vreemde is dat de linker leiding zo op foto meer op een kunststof leiding lijkt, en dan zou je
verwachten dat de rechter ook van kunststof zou zijn.
 
Nu kan je ook rustig iemand zoeken om het te laten doen. Of het zelf doen, want in de zomer kan je zonder verwarming en eventueel koud douchen of ergens anders.
Als het midden in de winter gaat lekken, dan is het vaak lastig iemand te vinden, of mag je spoedtarief betalen. Hoewel dit iets is wat een goeie klusjesman ook kan, maar beter een loodgieter.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu