Lamellenplafond in badkamer

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een lamellenplafond in de badkamer. Ik wil een aantal lamellen verwijderen om een daarboven liggende ventilator na te kijken. Ik ben bang dat ik de lamellen beschadig als ik ze op een verkeerde manier loasmaak.

Zijn er ergens instrukties te vinden? Ik weet niet hoe dit systeem heet. Het zijn aluminium lamellen van ... cm breed. Deze zijn onder een frame bevestigd. Langs de muur loopt een ca. 1 cm brede strip.
 
Kijk hier maar eens.
Waarschijnlijk heb je een Luxalon-plafond. Voorzichtig dus.. want de lamellen zijn erg kwetsbaar. Gebruik ook handschoenen, voor de veiligheid en vooral tegen vingerafdrukken.
 
Als het een plafond is van het merk dat Michiel_H aangeeft, dan kun je de lamellen met een dunne plastik strip (creditkaart) weer los klikken van de dragers.

Maar doe dat heel voorzichtig, en eerst aan 1 kant van de lamel.
Ze zijn zo beschadigd of geknikt.
 
Zit er ruimte tussen of zit er een veer tussen de lamellen?
Eventueel de veer eerst verwijderen, aan 1 kant beginnen dan is deze er zo tussenuit te trekken, die zit ertussen geklemd.
Vervolgens voelen waar het profiel zit waar de lamel op geklemt zit.
Deze vervolgens voorzichtig aan 1 kant van het profiel lostrekken en zo verder gaan.
 
Al bedankt voor deze reakties !

Het lijkt er inderdaad op dat ik lamellen van het type Luxalon (of soortgelijke) heb. Het lukt inderdaad om de lamellen van het frame los te maken met behulp van een plamuurmes (zoals in de documentatie van Luxalon). De truc met een creditcard achtig plastic strip zal waarschijnlijk ook werken.

Voor ik ze helemaal los haal, moet ik waarschijnlijk nog de randstrips weghalen. Als ik de strips die loodrecht op de lengte van de lamel niet weghaal, moet ik de lamel waarschijnlijk in de lengte richting buigen om hem achter de strip vandaan te halen.

Moet ik inderdaad eerst de strips weghalen (aan 1 kant)?
Heeft iemand nog een tip hoe ik die randstrip kan verwijderen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
6K
Reacties
9
Weergaven
213
Binnenmuren, wanden en plafonds
Eye_in_the_Sky
Reacties
3
Weergaven
169
Binnenmuren, wanden en plafonds
Jackie22
Reacties
0
Weergaven
174
Binnenmuren, wanden en plafonds
Nijmegen024

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu