Kort moment van lekkage na vakantie

Na terugkeer van vakantie ontstond er een kort moment van lekkage in de wc op de begane grond. Het water liep in de de glazen schaal van de plafonnière aan het plafond. Het moment ontstond, kort na thuiskomst en nadat mijn vrouw boven alle kranen even had opengezet om het stilstaande water in de leidingen weg te spoelen. Stroom eraf, plafonnière verwijderd en water druppelde nog langs de stroomdraden en door de schroefgaten van plafonnière. Qua hoeveelheid water leek het mee te vallen, want na een paar uurtjes stopte het druppelen. Inmiddels ruim een dag verder. Alle kranen in gebruik, maar geen lekkage meer gehad. Iemand een verklaring voor deze tijdelijke lekkage?
 
Enige wat ik kan verzinnen is dat het te maken heeft met de hoeveelheid water. Dus bijvoorbeeld een fontijntje in de badkamer erboven dat normaal 10-15 seconde aan staat en nu wellicht enkele minuten met het doorstromen?

Ik zou je vrouw dezelfde handeling laten herhalen, maar dan met 1 waterput per keer om zo de veroorzaker te vinden.
 
@Job er zit geen badkamer boven. Wel een ander toilet. Je tip had ik al uitgevoerd, maar ook het afzonderlijke laten lopen van de kranen boven leverde geen 'boosdoener' op.
 
Over hoeveel water hebben we het.
In een warm vochtig nauwelijks geventileerd huis zou het te veel vochtig kunnen zijn.
Gaat je koud water door de buizen laten stromen zou daar op condens op kunnen ontstaan. Niet alleen op de aanvoer maar ook op de buizen die het water moeten afvoeren. Misschien wellicht.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
325
Badkamer, waterleiding en afvoer
Bartje1942
Reacties
10
Weergaven
559
Reacties
12
Weergaven
1K

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu