Kier van draaikiepraam aanpassen

Beste klus-experts,
In ons nieuwe huis hebben alle kamers draaikiepramen van Siegenia Aubi (foto's bijgevoegd). Dat is heel fijn, maar de kier van de kiepstand is zo groot dat het gevaarlijk is voor onze katten. De ramen hebben geen zomer- en winterstanden. Is het mogelijk de grootte van de kier te veranderen door de schaar (of een ander onderdeel...) aan te passen? Alle hulp en info is bijzonder nuttig, want we hebben allebei nog nooit draaikiepramen gehad en weten er niets vanaf. Hartelijk dank!
Laura

IMG_5361.JPG IMG_5362.JPG IMG_5365.JPG IMG_5367.JPG
 
Hartelijk dank voor de snelle reactie! Ik zie dat de Siegenia-website een energiespaarschaar aanraadt om zomer-en winterstanden mogelijk te maken en het lijkt erop dat die in al bestaande ramen geinstalleerd kan worden. Heb ik dat goed begrepen en zou dat dan misschien een goede oplossing zijn?
 
Als het goed is kun je in het kozijn de leverancier/producent van je kozijnen vinden. Wellicht is het voor hen mogelijk om dit voor je te wijzigen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu