Kan ik kortere deur gebruiken in kozijn?

Hoi, goedemiddag!

Ik wil een binnendeur vervangen; het is een opdekdeur 83x198. Nu ga ik nog een nieuwe vloer leggen over de huidige vloer heen, dus de nieuwe deur zal iets korter moeten worden.
Er zal dus geen standaard maat in passen. Nu heb ik een deur op het oog van 195,5 en is mijn vraag of dat gaat passen in het huidige kozijn? Wat betreft de scharnierpunten, maar ook of er mogelijkheden zijn om de deur aan de onderkant wat te verlengen als dat nog nodig mocht blijken.

Ik hoor het graag, super bedankt alvast!

Groet
 
Ja dat dacht ik inderdaad ook. Alleen is het zo dat ik de huidige deur wil vervangen, omdat ik 'm niet mooi vind. Dus de deur vervangen willen we sowieso! Dus dan is het of een langere of kortere deur kopen als dat mogelijk is met scharnierpunten en inkorten/verlengen, of een deur op maat laten maken. Helaas is het laatste voor ons te prijzig en hadden we dus een kortere (betaalbare) deur op marktplaats gezien. Vandaar!
 
Verlengen is meestal geen optie. Maar tot 20 mm ruimte tussen deur en vloer is geen probleem. Het is juist goed voor de ventilatie in de woning.
 
au ik stoot mijn kop bij die hoogte.
ik zou er eens over nadenken op je niet gelijk het kozijn kan vervangen en een deur 2115 zou kunnen plaatsen.

Anders zou ik eerst de vloer doen en dan pas de definitieve deur er in hangen .
scharnieren kan je aanpassen
 
Een opdekdeur kan je in principe alleen aan de onderkant inkorten anders moet je nieuwe gaten boren voor je paumelles dan loop je weer tegen je slot aan die klopt dan niet meer met je kozijn en aangezien 95% in stalen kozijnen hangen is dat geen optie. Dus alleen onderzijde inkorten indien nodig
 
1m95 is gewoon te laag voor een deur, met zo'n beperkte hoogte zal menigeen zijn hoofd gaan stoten.
Zo'n hoogte zou nog kunnen als kastdeur oid. maar niet voor een normale binnendeur in een moderne woning.
201,5cm en 211,5cm zijn standaard maten voor renovatie terwijl in nieuwbouwwoningen al deuren worden geplaatst van 231,5cm
Om te voorkomen dat je bestaande deur te laag wordt kun je er ook voor kiezen om eerst je oude vloer er uit te slopen zodat je de maximale deurhoogte overhoudt.
Ook staan er wel regelmatig deuren incl. kozijn te koop en dan zoals hierboven ook geadviseerd wordt gewoon alles in 1 keer vervangen.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu