Kan ik deze balken weghalen?

Wij hebben in ons huis een vliering die we gebruiken als opslag. Boven de overloop van de 2e verdieping is het plafond lager dan boven de kamertjes ernaast. Ik zou graag de vloer van de vliering boven deze overloop verlagen tot aan het plafond boven deze overloop, zodat we meer opslag hebben. Maar nu vraag ik mij af: kan ik de balken waarop de vloer nu rust zomaar weghalen, of zijn deze van belang voor de constructie van bijvoorbeeld het dak?
IMG_2933.jpg
IMG_2934.jpeg
img_2935-jpeg.81969
IMG_2935.jpeg
 
Dank voor je antwoord Walker. De constructietekeningen moest ik opvragen bij de gemeente, vandaar dat het antwoord even op zich liet wachten. Het gaat dus om de blauw-omcirkelde balk (overigens niet over de hele breedte van het huis, enkel boven de overloop).
constructietekening.jpg
 
Deze balken hebben een dragende functie. Ze vangen een deel van het dak op na het plaatsen van de dakkapel. Nu wordt mij ook de functie van de schetsplaten duidelijk.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
6
Weergaven
5K
Draagconstructie
Jorgm
Reacties
3
Weergaven
181
Draagconstructie
Dutchsea
Reacties
10
Weergaven
979
Draagconstructie
Dai
Reacties
11
Weergaven
2K
Draagconstructie
Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu