Isoleren stalen balk buitenzijde met pir of resol

Door een aanpassing is een overstekje gecreëerd en zijn de boeidelen wat naar buiten gekomen. De stalen ligger zou ik graag willen isoleren voordat ik het weer dicht maak (uiteraard wel licht ventilerend vanwege hpl). Ik heb zowel stroken pir met aan twee zijden aluminium (dampdicht) liggen als resol (dampopen). Wat zouden jullie adviseren om te gebruiken?

IMG20240701161614.jpg
 
Bedankt voor de reactie. Aan de binnenzijde zit nu nog niks. Op het dak ligt 3 cm. pir en daarna epdm. In de toekomst wil ik aan de binnenzijde mogelijk nog na isoleren met dampopen materiaal en een klimaatfolie
 
Er zit natuurlijk wel iets.
O.a. de balk die zelf hartstikke dampdicht is.
Aan de binnenkant zal o.a. gips zitten, met latex verf erop.

Maar dus geen isolatie en dan waarschijnlijk ook geen echte damprem.
Het nadeel van relatief dunne stroken isolatie is dat het lastig te bepalen is hoe warm die balk gaat worden.
De balk ligt op het kozijn, daar zit een rand die nauwelijks te isoleren is. Aan de andere kant wordt de balk warmer met meer isolatie, niet kouder, dus wordt het er sowieso beter op.
Dit soort balken zijn gewoon lastig.

Let op dat resol slecht tegen water en vocht kan.

Met isolatie aan de binnenkant ga je die balk weer kouder maken, dat kan er vocht tegenaan gaan condenseren. Heb je daar nu geen last van?
Ik zou de balk later aan de binnenzijde met PIR dampdicht inpakken.
De rest wel met dampopen materiaal en een klimaatfolie
 
Voorheen zat aan de buitenzijde van de stalen balk over de gehele lengte een houten balk tussen de flenzen geslagen. Dit moet er al jaren zo zitten en het hout was niet aangetast of vochtig.

Ik heb de buitengevel geïsoleerd met resol en daarna nog voorzien van dampopen folie. Dit schrijft Kingspan voor. Mocht ik resol gaan toepassen in de stalen balk, dan had ik ook hier een dampopen folie toegepast.

Het advies om buitenzijde niks te doen en binnenzijde met pir lijkt me idd verstandig. Volgens mij loop je hier het minste risico mee. Bedankt.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
505
Draagconstructie
wgb
Reacties
1
Weergaven
442
Draagconstructie
Walker
Reacties
3
Weergaven
558
Draagconstructie
Walker
Reacties
3
Weergaven
768
Draagconstructie
fg41
Reacties
9
Weergaven
1K
Draagconstructie
Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu