Is dit wol of asbest?

IMG_1082.jpeg
 
Daar valt vanaf zo'n foto geen zinnig woord over te zeggen.

Je verwacht blijkbaar, dat je door het plaatsen van alleen een foto van iets tamelijks wazigs uitsluitsel zou kunnen krijgen over wat dat moet voorstellen. Er zijn toch echt meer gegevens nodig. En dat vooral in tekst! Zoals over in welke ruimte dit zich bevindt, waarachter het gezien werd (bijv. achter een verwarmingsbuis) en vooral hoe oud het gebouw is waarin je dit hebt aangetroffen. Of nog andere zaken waarvan je denkt dat het van belang kan zijn.

Voor mij is het enig mogelijke antwoord op dit moment: het kan van alles zijn. Neem er een monster van en stuur het op naar een asbest-test bedrijf. Een testset bestel je vanaf pakweg 35 Euro.
 
  • Like
Waarderingen: Walker en Myi
Het is een appartement gebouw van 1980. Dit ligt tussen spouwmuur van mijn slaapkamer en de luchtventilatie. Ik had geprobeerd om een betere foto te maken maar het lukt niet…
IMG_1065.jpeg
IMG_1071.jpeg
 
Als ik bijv. deze site bekijk (is niet als geen reclame bedoeld), dan denk ik, dat het heel goed 'asbest wol' zou kunnen betreffen.

En dat het lastig zal zijn dat vanaf een foto met zekerheid vast te stellen. Een eerste stap zou zijn om bij de verhuurder, VVE of beheerder van het appartementencomplex te informeren of daar bekendheid is met dit verschijnsel. Want het zal bij alle appartementen hetzelfde uitgevoerd zijn (tenzij er bij jou een voor het gebouw unieke situatie bestaat).

Indien je daarmee geen zekerheid krijgt, dan blijft er toch niets anders dan een monster opsturen.
Waarbij ik denk dat indien er inderdaad uit de test komt dat dit asbest is, er een vakbedrijf aan te pas moet komen om dit op te ruimen, ik betwijfel eigenlijk of je zoiets zelf mag doen.

Lees ook even de sticky bovenaan deze rubriek:
Algemene informatie over asbest

En misschien heeft @Jeroen nog een mening hierover?
 
Lijkt me verstandig.

En dan nog dit: goede kans, dat indien het inderdaad asbest is en de zaak door een bedrijf geruimd moet worden, dit niet een kwestie is die door jou betaald moet worden, maar onder verantwoordelijkheid (en dus kosten) van de VVE valt. Dan zal de VVE erover moeten beslissen om dit aan te pakken en mag je er zelf niets aan doen.

Hoe dat ligt voor dergelijke ventilatieschachten weet ik niet.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
155
Asbest in huis
Bbb1989
Reacties
9
Weergaven
350
Asbest in huis
St.pieter
Reacties
19
Weergaven
369
Asbest in huis
Rola
Reacties
1
Weergaven
432
Asbest in huis
Jackd
Reacties
4
Weergaven
586
Asbest in huis
kineticr1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu