Inwendige wand / plafond kitten nadat muur gestuct is

Hallo,

Een jaar of 3 geleden zijn de wanden en het gipsplafond in onze nieuwe keuken gestuct. Nu is blijkbaar de stuccer 'vergeten' om de inwendige hoeken tussen wanden en plafond in te snijden en te kitten waardoor er nu wat scheuren ontstaan in de inwendige hoeken en er is zelfs al wat stucwerk losgekomen.

Ik wil dus de inwendige hoek tussen gestucte wand en het gestucte gipsplafond achteraf gaan kitten, wat is daarrvoor de beste methode om dit aan te vliegen?

Ik dacht zelf om met een stanleymes een kier van ongeveer 2 mm te maken aan de bovenkant van de wand, het stucspul eruit proberen te krijgen en dan dit vol te kitten met acrylkit.

Is dit de beste methode of heeft iemand een betere suggestie?

Met vriendelijke groeten,

Arie
 
Het gaat er meer om dat als je het ondiep insnijdt, bijvoorbeeld maar 2 millimeter diep dan heeft de kit geen vlees zeg maar, geen houvast.

Het hoeft niet precies overal strak 5 mm te zijn, als het van 5 mm naar 8 mm en weer terug naar 5 mm gaat is dat ook niet erg.
 
ok, helemaal duidelijk :prima:

Laatste vraagje, ik lees dat Acrylseal non crack kit van Tackmasters een goede kit hiervoor of kan ik gewoon bij een Hornbach een andere acrylkit kopen?
 
oh ja, das waar, dat mag misschien niet ......... :cool:

Maar kan je misschien wel zeggen of er uberhaupt verschillen zijn tussen acrylkits? Mij lijkt het allemaal hetzelfde maar misschien zie ik dat verkeerd.

Of is een siliconenkit misschien toch beter met gipsplaten met een houten vloer als plafond?
 
Ik ben geen kit expert maar volgens mij is acrylaat beter om overheen te schilderen.

En verschil zal er zijn. Verschillende kitten voor verschillende toepassingen. Acrylaat en siliconenkit hebben andere eigenschappen. Siliconen gebruik je in een badkamer voor waterdichtheid en werking.
 
  • Like
Waarderingen: Arie0512
Siliconenkit is niet overschilderbaar en zorgt al snel voor siliconenbesmetting op omliggende vlakken, waardoor je daar ook hechtingsproblemen krijgt.

Niet gebruiken dus voor deze toepassing. Neem een acrylaatkit van een bekend merk, dan zit je wel goed.
 
  • Like
Waarderingen: Arie0512

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
3K
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
1
Weergaven
8K
Reacties
15
Weergaven
11K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Gerrit
  • Gesloten
Reacties
3
Weergaven
12K
Reacties
4
Weergaven
208
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu