Houtsoort voor (vervangen) tuinset

Dag allen,
Sinds enkele jaren in bezit van een tuinset(je). Modelletje budgetmerk en dat voldoet voor nu prima.
Het frame zelf is nog in puike conditie, maar na enkele jaren heeft het (waaiboom)hout zijn beste tijd wel gehad. Afgelopen jaar nog in de weer geweest met wat schuren en olie, maar het hout gaat bij verandering van temperatuur enorm werken, vooral op de bijzettafel.

De beslissing genomen om dit geval maar eens aan te gaan pakken, zodat we volgend jaar niet continu te maken hebben met kopjes koffie/thee op een scheve tafel. Daarnaast lijkt me dit een goedkopere en zeker duurzamere optie dan een compleet nieuwe set aanschaffen. Het idee is aldus: (i) het houten onderframe (wat verbonden is met het metalen frame en waarop de (buiten)latten zijn gemonteerd) te vervangen en (ii) de bovenste/ buitenlatten te vervangen. Het lijkt me het mooiste de latten te 'tacken' op het onderframe, zoals op dit moment het geval is.

Welk hout zouden jullie adviseren te gebruiken? Nu lees ik her en der verhalen over Meranti of Douglashout, maar ik weet (vooralsnog) te weinig over hoe gemakkelijk/juist dit te verwerken is voor dit doel.

Dank!



20240907_123737.jpg

20240907_123740.jpg
 

Gerelateerde klussen

Reacties
14
Weergaven
3K
Buiten en tuin
IJkenhout
  • Gesloten
Reacties
7
Weergaven
2K
Buiten en tuin
Poster
  • Gesloten
Reacties
11
Weergaven
2K
Buiten en tuin
Boertje125
Reacties
14
Weergaven
4K
Buiten en tuin
H@ns
Reacties
3
Weergaven
1K
Buiten en tuin
BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu