Houtrot hoe netjes weg te halen zonder enorm gat in muur.

Goedeavond,

Door een lekkage van mijn kozijn, is er veel vocht naar binnen gekomen. Tijdens het schilderen van mijn muur zag ik ook dat een deel van de muur heel moeilijk hechtte, door vocht.

De lekkage is nu als het goed is verholpen. Ik heb mijn vensterbank verwijderd, waarbij te zien is waar de houtrot zit.
Echter zie je ook dat het direct grenst aan de gipsplaten en een dikke laag stucwerk, wat overigens ook vochtig is geworden.

Op de foto is de situatie te zien voordat ik gipsplaten erop heb gezet, en dus waar de houten latjes liepen.
Nu vraag ik me af of het mogelijk is het houtrot weg te halen om te kunnen behandelen, zonder dat ik het stucwerk/gipsplaat er volleidg af zal vallen.
Daarnaast als ik dat hout ga behandelen en ga opvullen, zoals op de foto is te zien gaat het puur om een latje, eronder zit dus een holle ruimte waar de gipsplaten op bevestigd zijn. Is het een probleem als het spul om houtrot te behandelen daar tussen zal vallen, aangezien het niet een groot stuk hout is en het goede hout het spul zal 'opvangen'

Daarnaast ook nog rechts onder mijn vesterbank, is de muur vochtig, te merken aan dat de verf minder goed pakte. Wat moet ik hier mee doen, hier zit geen hout alleen gipsplaten/stucwerk. Droogt dat vanzelf of moet ik dat ook op een manier behandelen?
Dank alvast!

WhatsApp Image 2023-01-01 at 16.13.19.jpeg WhatsApp Image 2023-01-01 at 16.13.00.jpeg
 

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
6K
Reacties
7
Weergaven
1K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Kees de schilder
Reacties
0
Weergaven
833
Binnenmuren, wanden en plafonds
Hagemann
Reacties
7
Weergaven
137
Binnenmuren, wanden en plafonds
Arie0512
Reacties
5
Weergaven
137
Binnenmuren, wanden en plafonds
Sander 1972

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu