Houten vloer kraakt

Hallo,

Ik wil op mijn zolder een slaapkamer maken. Hier ligt een houten vloer op houten balken. Als je hier op loopt hoor je op dd verdieping eronder veel gekraak. Ik heb de oude houten vloer (planken van 4 meter lang, met spijkers vastgezet) verwijderd en nu OSB platen van 18mm neergelegd. Deze heb ik op de balken vastgeschroefd. Echter het kraakt nog altijd flink. Hoe kan ik dit oplossen? Er komt nog een isolatielaag en pvc laminaat bovenop, dat zal vast iets helpen.

De OSB platen heb ik via groeven aan elkaar gezet. Moet ik misschien sleuven tussen de platen zagen om onderling gekraak te voorkomen? Evt. de platen met extra schroeven vast zetten? Moeten de platen nog werken en zal daarna het gekraak minder worden? De platen liggen nu 2 maanden ongeveer.

Ik heb de platen niet op een balk laten eindigen (in het midden van de kamer komen 2 platen in de lengte samen , nu tussen 2 balken in)dit wil ik nog aanpassen en zal vast ook gaan helpen.

Hopelijk hebben jullie nog tips wat mij kan helpen, alvast heel erg bedankt!
 
Heb je gecontroleerd of de balken zelf kraakgeluiden maken als je erop 'loopt' zonder dat er OSB op ligt? Dit kan je helpen om te bepalen of het probleem vooral in de platen of in de balken zit.
En zijn de balken goed uitgelijnd, vlak en schoon?

Zoals je zelf al aangeeft, is het belangrijk dat de randen van de OSB platen op de balken rusten. Dit voorkomt beweging tussen de platen onderling, wat een belangrijke oorzaak van gekraak kan zijn. Het aanpassen van de plaatsing van de platen zal zeker helpen.

Zijn de OSB platen strak genoeg tegen de balken geschroefd, of zit er nog speling waardoor ze kunnen bewegen? En heb je voldoende schroeven gebruikt om de platen vast te zetten?
Om de 15-20 cm langs de randen en ook in het midden van de platen.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
177
Vloeren
Kluskasteel
Reacties
0
Weergaven
176
Vloeren
RJ69
  • Gesloten
Reacties
2
Weergaven
268
Vloeren
Ths123
Reacties
2
Weergaven
333
Vloeren
lyr113
  • Gesloten
  • Hendrik8
  • Vloeren
  • 1
  • 429
Reacties
1
Weergaven
429
Vloeren
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu