Houten Binnenafwerking Dakraam Kraakt sinds temperatuurverschillen

Beste Allemaal,

Op de voorzijde van het schuine dak van mijn woning heb ik een dakraam en zonnepanelen laten monteren. Hierover heb ik overigens geen klachten, want deze liggen er al op met alle weersinvloeden en geen geluidsklachten. Echter, heb ik afgelopen jaar de binnenkant van het dakraam laten afwerken door een timmerman. Niet omdat ik het zelf niet kan, maar het was niet helemaal recht uitgezaagd bij het plaatsen van het velux dak en voor een timmerman is dit toch net even wat handiger.

Nadat 2 weken gelden de temperaturen wat warmer waren had ik geen geluidsklacht, echter sinds afgelopen week continu ''tik/tok'' geluiden vanuit de zolder. Qua frequentie zowel overdag als 's avonds/nachts wat tussen de oren vrij irritant begint te worden.

Logischerwijs was ik er al achter dat het door het (uitzettend) hout i.c.m.de warmte moet komen. Op internet wat rond gespeurd ,maar niet specifiek dít probleem gevonden. Nu komt van mij de vraag: als ik dit laat weghalen, is er een andere oplossing ? Of moet er iets tussen de isolatie en het hout komen wat mee veert ? Ik ga uiteraard ook de timmerman hiervoor benaderen. Jullie tips/ervaringen zijn meer dan welkom :)

01 Dakraam uitgezaagd.jpg 02 Dakraam afgemonteerd.jpg 03 Latverbindingen.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu