Houdbaarheid Knauf stuc pasta

Goedenavond, ik heb een korte vraag, hoe lang is knauf stuc pasta houdbaar?
Hier op het forum lees ik dat stucpasta bij lang staan eventueel aangelengd kan worden met water om het verwerkbaar te maken.
Op de emmer staat bij aanwijzingen vermeld: optimale producteigenschappen gegarandeerd voor 12 maanden. Ik stel de vraag omdat ik hier een emmer heb staan met productiedatum midden april 2023. Ook staat vermeld: behandelde voorwerp volgens verordening ( EU ) 528/2012 om de houdbaarheid te garanderen. Ik heb opgezocht dat er enkele toevoegingen ( biociden ) aan het product zijn toegevoegd. Na toevoegen water lijkt het product verwerkbaar. Maakt het uit dat het product inmiddels 14 maanden oud I.V.M. de werking van de biociden en zijn de biociden enkel toegevoegd om het product langer houdbaar te houden of hebben deze ook invloed na de verwerking van het product?
 
Als de pot nog niet open is geweest en je gebuikt het in een ruimte waar het toch niet zoveel uitmaakt... bv zolder of schuur... dan kan je het proberen.

Maar anders zou ik een nieuwe kopen.
Je hebt er veel werk aan als achteraf de stuc gaat losbladderen. Dan kan je het gaan los krabben
 
2 maanden extra op 12 maanden garantie zit binnen de marge. Zou gewoon goed moeten zijn, maar dan moet het wel goed opgeslagen zijn.
Niet maanden in een schuurtje vol in de zon waar het meer dan 40 graden wordt en vriest in de winter.
Bij een klant zou ik het niet gebruiken, bij mezelf wel.
 
Hier ook wel eens restanten opgewerkt die nog wel ouder waren. Voor een klein stukje maakt dat niet uit.
 
Goedenavond, dank voor de reacties. Emmer Knauf stuc pasta is wel open geweest net na aanschaf, halve emmer, 2,5 L verwerkt en emmer daarna afgesloten, onder huiselijke condities opgeslagen bij constante temperaturen. Gebruik voor binnenshuis. Wat ik mij vooral afvraag: zijn de biociden enkel toegevoegd om het product langer houdbaar te maken / houden en / of hebben de biocoden in het product ook een functie / invloed na de verwerking van het product?
 
Ik hoop dat er zo weinig biociden in zitten dat het weinig doet met de werking van het product.
Zo lief zijn die stoffen meestal niet.
Het is volgens mij alleen zodat het niet verrot / bederft.
Met bijvoorbeeld latex verf gebeurt dat wel na een tijdje. hoewel dat meestal ruim langer dan 1 jaar duurt.

Voor jouw onderzoek. :wink:
"Behandelde voorwerp volgens verordening (EU) Nr. 528/2012 om de houdbaarheid tegaranderen.Bevat pyridine-2-thiol-1-oxide, natriumzout (3811-73-2)VOC-gehalte: < 0,1 % (< 1 g/L) "
 
Laatst bewerkt:

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
1K
Binnenmuren, wanden en plafonds
jorik678
Reacties
3
Weergaven
882
Binnenmuren, wanden en plafonds
Douglas84
Reacties
2
Weergaven
2K
Reacties
1
Weergaven
11K
Reacties
2
Weergaven
8K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Stucadoordaan

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu